Noul Sprinter, disponibil în România (galerie foto)

Noul Sprinter este disponibil în showroom-urile centrelor autorizate Mercedes-Benz din țară, cu preturi  pornind de la 18,655 Euro (fara TVA) pentru versiunea standard cu tractiune fata.

Versiunile de caroserie Furgon, Tourer, pick-up, sasiu, cap-tractor, trei configuratii diferite de tractiune – inclusiv, in premiera, tractiune pe puntea din fata – variantele diferite de cabina, de lungime a caroseriei, tonaj, inaltime a compartimentelor de incarcare si numeroasele optiuni de individualizare, toate acestea permit configurarea autovehiculului intr-o gama larga de posibilitati. Astfel, pot fi configurate peste 1,700 de variante ale noului Sprinter, mult mai multe decat in cazul modelului precedent.

Iată descrierea, în comunicatul de presă primit la redacție:

Cea de a treia generatie a Mercedes-Benz Sprinter redefineste standardul segmentului de autovehicule comerciale usoare de dimensiuni mari printr-un design fascinant, siguranta la cel mai inalt nivel, rentabilitate maxima, functionalitati dedicate clientilor si un pachet de solutii de conectivitate care duc sistemul de infotainment si aplicatiile intr-o noua era. Cu toate acestea, fondatorul acestui segment de piata isi arata adevarata valoare prin combinarea tuturor atributelor sale individuale intr-o solutie completa. 

Design fascinant, siguranță la cel mai înalt nivel, rentabilitate maximă, funcționalități dedicate clienților şi un pachet de soluții de conectivitate care duc sistemul de infotainment şi aplicațiile într-o nouă eră: cea de a treia generație a Mercedes-Benz Sprinter redefinește standardul segmentului de autovehicule comerciale ușoare de dimensiuni mari. Cu toate acestea, fondatorul acestui segment de piață își arată adevărata valoare prin combinarea tuturor atributelor sale individuale într-o soluție completă.  

“În viitorul logisticii și al transportului, variabilitatea și disponibilitatea soluțiilor dorite de clienți reprezintă factori esențiali pentru atingerea performanței. Astfel, un autovehicul performant nu mai este suficient pentru nevoile clienților din acest segment. Multifuncțional, noul Sprinter trebuie să reprezinte mai mult decât suma componentelor și funcționalităților sale. Având un număr fără precedent de variante disponibile, o gamă vastă de servicii de conectivitate și sistemele telematice de ultimă generație, noul Sprinter se adaptează la o gamă foarte mare de cerințe privind transportul comercial și mobilitatea.

Astfel, noul Sprinter reușește exact ceea ce au demonstrat generațiile sale anterioare: redefinește din nou segmentul autovehiculelor comerciale ușoare. Astfel, acesta va schimba percepția asupra dotărilor inteligente ridicând întregul segment la un nou nivel, contribuind considerabil la afacerile clienților noștri”, a declarat Volker Mornhinweg, Head Mercedes-Benz Vans.

Prețurile încep de la 18,655 Euro + TVA, în România

Noua generație telematică, disponibilă și pe Noua Clasa A, asigură baza perfectă pentru toate nevoile logistice și de transport. Noul Sprinter demonstrează atât adaptabilitatea sa deosebită în ceea ce privește conectivitatea, cât și integrarea în segmentul său de utilizare și la cerințelor clienților.

Noul Sprinter este disponibil în showroom-urile centrelor autorizate Mercedes-Benz din țară, cu prețuri pornind de la 18,655 Euro (fără TVA), pentru versiunea standard cu tracțiune față. Noul Sprinter Șasiu, având tracţiune pe puntea din faţă, poate fi achiziționat la prețuri începând de la 18,655 Euro pentru modelul 211 CDI FWD și de la 21,197 Euro pentru modelul 311 CDI FWD, în timp ce Sprinterul Furgon, tracțiune față, este disponibil pentru achiziții la prețuri începând de la 19,393 Euro pentru modelul 211 CDI FWD și de la 21,880 Euro pentru 311 CDI FWD.

„Peste 3,4 milioane de autovehicule livrate în 130 de țări reprezintă un record excelent, realizat de primele două generații ale Sprinter. Acest fapt confirmă, fără îndoială, că Sprinter este un produs de renume global și trebuie să răspundă unui număr impresionant de cerințe specifice, atât individuale, cât și ale industriei. De aceea, am extins și mai mult portofoliul Sprinter, acesta fiind acum capabil să acopere mult mai bine anumite segmente de piață cu noi funcții. Împreună cu serviciile de conectivitate, noul Sprinter deschide noi posibilități în ceea ce privește eficiența și optimizarea proceselor, mai multe decât oricare dintre modelele precedente ale Mercedes-Benz Vans”, spune dr. Ulf Zillig, manager general de proiect Sprinter în cadrul Mercedes-Benz Vans.

Peste 1,700 de variante Sprinter disponibile

Versiunile de caroserie Furgon, Tourer, pick-up, sașiu, cap-tractor, trei configurații diferite de tracțiune – inclusiv, în premieră, tracțiune pe puntea din față – variantele diferite de cabină, de lungime a caroseriei, tonaj, înălțime a compartimentelor de încărcare și numeroasele opțiuni de individualizare, toate acestea permit configurarea autovehiculului într-o gamă largă de posibilităţi. Astfel, pot fi configurate peste 1,700 de variante ale noului Sprinter, mult mai multe decat în cazul modelului precedent. Această modularitate ridicată la superlativ definește viziunea noului concept Sprinter, care răspunde perfect atât cerințelor specifice domeniului de utilizare, cât și necesităților diferitelor segmente de clienți.

Gama de aplicații ale noului Sprinter include, de exemplu, serviciile de curierat de proximitate, transportul de mărfuri pe distanțe mai mari sau soluția ideală pentru service-urile care utilizează autovehiculul ca atelier mecanic mobil. Noul Sprinter poate fi folosit de asemenea ca rulotă sau autovehicul dedicat transportului de persoane, cât și pentru servicii medicale de urgență.

Domeniile de utilizare sunt la fel de diverse ca aplicațiile noului Sprinter, dat fiind că noul model furnizează servicii care acoperă toate cerințele, atât pentru proprietarii cu valori tradiționale, cât și pentru administratorii flotelor, cunoscuți pentru atenția ridicată acordată costurilor. Grupul de piață relativ recent format din managerii start-up-urilor, de exemplu cei care oferă servicii de curierat în mediul urban, precum și cei care se gândesc la o carieră orientată spre viitor, cu un obiectiv clar de mobilitate durabilă, beneficiază acum de soluția optimă pentru afacerile lor.

Tracțiunea pe puntea din față și capul de tractor oferă posibilități suplimentare

Alte două noi caracteristici se adaugă la lista de noutăți ale Sprinter: pe lângă tradiționalele sisteme cu tracțiune pe puntea din spate, respectiv tracțiune integrală, noul Sprinter are acum și tracțiune pe puntea din față. Sarcina utilă a acestei versiuni este cu 50 kg mai mare decât în cazul versiunii cu tracțiune spate.

Podeaua compartimetului de marfă, poziționată cu 80 mm mai jos, face mai convenabile atât operațiunile de încărcare/descărcare, în cazul versiunilor comerciale ale Sprinter, cât și accesul în/ieșirea din spațiul interior, în cazul versiunilor tip rulotă. Varianta Sprinter cap tractor” reprezintă un pas înainte pentru piața de curierat, în continuă creștere, versiune care poate fi comandată doar de carosieri. În combinație cu tracțiunea pe puntea din față, aceasta permite o sferă de aplicare maximă pentru autovehiculele realizate la comandă.

Faza de testare: prototipurile au peste nouă milioane de kilometri parcurși

Atributele clasice ale acestei figuri emblematice a segmentului de autovehicule comerciale ușoare au fost atent selecționate în dezvoltarea noului Sprinter. Siguranță, fiabilitate, robustețe și eficiență sunt la fel de naturale pentru Sprinter precum steaua Mercedes-Benz din grila radiatorului.

Pentru o calitate superioară a produselor încă de la începutul producției, prototipurile cu cele trei motoare și șapte variante de transmisie au trecut prin cicluri de testare adunând peste nouă milioane de kilometri. Autovehiculele au fost testate în opt locații diferite din patru țări, în condiții diverse: de la gerul din Finlanda, altitudini înalte în Anzi, până la căldură extremă în SUA.

Centrele de Carosieri consolidează experiența internă și externă

Datorită varietății și adaptabilității ridicate ale noului Sprinter, toate așteptările clienților pot fi satisfăcute până la ultimul detaliu. Din aceste motive, Mercedes-Benz Vans a înființat Centrul de Carosieri în 2006 pentru a oferi soluții pentru fiecare client. Tehnicienii Mercedes-Benz colaborează îndeaproape cu partenerii realizând, de exemplu, containere frigorifice, caroserii pentru mărfuri uscate, caroserii platformă și hayon pentru versiunile furgon. Pe lângă acestea, sunt produse aici și camper van-uri de lux, care materializează visul unei case pe roți.

Global, 50% din noile modele Sprinter înmatriculate sunt echipate sau modificate de către un carosier specializat, iar în Europa cifra este de cel puțin 60% – aceste cifre arată cât de importantă este activitatea Centrului de Carosieri pentru cea de a treia generație a liderului de piață Sprinter. Astfel, a fost acordată o atenție deosebită dimensiunilor și punctelor de ancorare (de exemplu pentru instalarea rafturilor sau a corpurilor complexe) în timpul dezvoltării, pentru a fi siguri că acestea rămân neschimbate. Rezultatul este unul benefic pentru Centrele de Carosieri, deoarece acestea pot continua să lucreze cu noul Sprinter fără ajustări deosebite.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz Vans România şi autovehiculele comerciale uşoare din portofoliu sunt disponibile online la: http://www.mercedes-benz.ro/content/romania/mpc/mpc_romania_website/rong/home_mpc/van.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.