Obiceiurile de călătorie ale românilor în vacanță

Experții în călătorii de la Vola.ro și Revolut prezintă obiceiurile de călătorie ale românilor în vara anului 2018 și modul în care au ales aceștia să-și cheltuie bugetul de vacanță.

Conform datelor înregistrate de Vola.ro și Revolut în perioada iunie – august 2018, numărul românilor care aleg să își petreacă vacanța de vară în străinătate este în creștere de la an la an. Vola.ro, liderul pieței de rezervări de bilete de avion online din România, a înregistrat vara aceasta peste 100.000 bilete de avion vândute către destinații din afara țării.

Care sunt destinațiile de vacanță preferate ale românilor?

Opțiunile de călătorie ale clienților Vola.ro coincid cu destinațiile în care utilizatorii Revolut au cheltuit cei mai mulți bani în vara lui 2018. Astfel, destinațiile de vacanță preferate de turiștii români în 2018 sunt Italia, Spania, Anglia, Grecia și Germania, potrivit datelor Vola.ro și Revolut.  

Cât cheltuie românii în vacanță?

Bugetul mediu de vacanță al utilizatorilor Revolut a fost de aproximativ 700EUR în vara lui 2018, persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani cheltuind semnificativ mai mult decât media. În același timp, utilizatorii Revolut cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani cheltuie mai puțini bani în vacanță.

Românii au cel mai mic buget de vacanță din Europa. Prin comparație, utilizatorii Revolut din Spania, Italia și Franța cheltuie aproximativ 1100 EUR în vacanță, în timp ce polonezii și portughezii cheltuie aproximativ 1000 EUR. Europenii cu cel mai mare buget de vacanță sunt cetățenii Marii Britanii, cu un buget de vacanță de aproximativ 1400 EUR, dublu de față de români.

Biletele de avion

Vacanțele de vară sunt cunoscute ca fiind perioade de vârf în ceea ce privește călătoriile, iar biletele de avion sunt mai scumpe. Ca urmare, românii au cheltuit în medie 380 EUR pentru biletele de avion vara aceasta, mai mult decât italienii (309 EUR), francezii (314 EUR) sau spaniolii (340 EUR).

Cu toate acestea, potrivit Vola.ro, din ce în ce mai mulți români aleg să își cumpere biletele de avion pentru vacanța de vară din timp, ceea ce îi ajută să economisească cu până la 30-40% din prețul biletului de avion și să se bucure de oferte mai atrăgătoare.

Cazarea și mesele în vacanță

Aproximativ 15% dintre români au ales vara aceasta o vacanță all-inclusive, o opțiune fără griji care acoperă toate costurile de cazare și masă în vacanță. Restul românilor au ales să stea în camere de hotel sau în apartamente închiriate pe Airbnb și au cheltuit în medie 120 EUR de persoană pentru cazare. Polonezii sunt clienții Revolut care au cheltuit cel mai puțin pe cazare în această vacanță, în medie 107 de EUR de persoană.

Mâncarea și băuturile sunt de multe ori punctul de atracție principal al vacanțelor de vară. Românii au cheltuit în medie 130 EUR / persoană la restaurante, o sumă semnificativ mai mică decât majoritatea utilizatorilor Revolut în Europa. În timp ce persoanele din Germania, Franța și Austria au cheltuit aproximativ 200 EUR de persoană pe mese, britanicii au cheltuit 250 EUR, iar cei mai mari gurmanzi rămân cetățenii din Luxemburg și Elveția, care au cheltuit, în medie, 277 EUR și respectiv 252 EUR pe mesele la restaurante în vacanță.

Transport

Transportul în vacanță este de cele mai multe ori mai scump pentru turiștii români, în comparație cu transportul local. Fie că au ales să închirieze o mașină sau să meargă cu Uber, taxi-uri și transportul în comun, utilizatorii Revolut din România au cheltuit în medie 55 EUR de persoană pe transport în vacanță, o sumă considerabil mai mică decât alți cetățeni europeni. Potrivit Revolut, cetățenii din Marea Britanie au cheltuit în medie 70 EUR de persoană în vacanță, în timp ce belgienii și olandezii au cheltuit aproximativ 80 de EUR de persoană pentru transportul în vacanță.

Câteva reguli pentru a pleca în vacanță cu un buget rezonabil, de la Vola.ro și Revolut

  1. Rezervă biletul de avion cu cel puțin 6 săptămâni înainte de plecare.
  2. Alegere capetele de sezon pentru călătorie. De exemplu luna septembrie încă are temperaturi perfecte pentru plajă în multe destinații europene precum Spania, Portugalia, Italia și Franța, iar prețurile sunt cu până la 30% mai mici decât în lunile iulie sau august.
  3. Alege să plătești folosind alternative bancare digitale care oferă un curs valutar mai bun (sau chiar cel interbancar) și nu aplică diferite taxe și comisioane. De exemplu, utilizatorii Revolut economisesc până la 7% din bugetul de vacanță și pot cheltui bani fără taxe și comisioane ascunse, oriunde în lume, la cursul de schimb valutar interbancar.

Card Revolut gratuit pentru clienții Vola.ro

Toamna aceasta, clienții Vola.ro pot comanda gratuit primul lor card Revolut, care a ajutat deja călătorii să economisească peste 200 de milioane de EUR. Pentru a beneficia de oferta limitată, aceștia sunt invitați să accceseze www.vola.ro/revolut, să introducă numărul lor de telefon și să descarce aplicația Revolut de la link-ul primit prin SMS. Primul lor card fizic Revolut va putea fi comandat gratuit, direct din aplicație.

Despre Vola.ro

În 2017, Vola.ro a fost desemnată printr-un studiu Mercury Research drept cea mai de încredere agenţie de turism online din România. Compania a avut, încă de la înfiinţare, o dinamică explozivă, atât ca cifră de afaceri, cât şi ca număr de angajaţi şi clienţi. Vola.ro deserveşte persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie şi low-cost, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanţe, pachete de turism intern, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.  

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot şi Vector Watch.

În 2017, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 6,65 milioane de EUR şi a înregistrat un total al tranzacţiilor de peste 60 de milioane de EUR. Vola.ro este cea mai cunoscută şi mai utilizată agenţie online de turism din România, potrivit unui studiu realizat de GFK în 2016.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să ne contactaţi la pr@vola.ro.

Despre Revolut

Revolut a fost înființat în iulie 2015 cu o misiune ambițioasă: să zguduie de la temelie sectorul financiar bancar. Utilizatorii Revolut își pot face un cont curent în 60 de secunde, pot cheltui bani în străinătate în peste 150 de monede, fără comisioane ascunse, și au posibilitatea de a deține și schimba 25 de monede direct din aplicație și de a efectua transferuri domestice și internaționale folosind cursul de schimb valutar real.

Compania cu sediul în Londra are peste 2.500.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 150 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 22 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.