Operațiune TISPOL de prindere a șoferilor băuți la volan

Majoritatea șoferilor din Europa respectă regulile de circulație și nu urcă la volan după ce au băut alcool, arată rezultatele operațiunilor de control derulate, în perioada 3 – 9 iunie, de polițiștii din toate cele 28 de state ale Uniunii Europene, transmite TISPOL (European Traffic Police Network).

Astfel, din totalul de 1.010.000 de teste respiratorii efectuate conducătorilor auto, 15.724 au arătat că s-a depășit limita permisă de alcool în sânge.

Aceasta înseamnă că unul din 64 de șoferi testați a încălcat legea, comparativ cuunui din 66 de șoferi în anul 2015 și unul din 59 șoferi în anul 2013 – când au fost depistate 14.557 cazuri, în urma celor 869.473 de teste de respirație.

Totodată, la acțiunea din acest an au fost detectați 4.760 de șoferi aflați sub influența drogurilor.

Au fost depistate și 783 de infracțiuni de alt tip: posesie de droguri, arme de foc, trafic de persoane, bunuri furate.

Președintele TISPOL, Volker Orben, a declarat: „Continuăm să punem în aplicare cu fermitate, în întreaga Europă, legislația cu privire la consumul de alcool, deoarece prea mulți oameni nevinovați mor ca urmare a acțiunilor egoiste ale unor conducători auto. Este inacceptabil că, în ciuda publicității și a educației extinse, unii oameni sunt încă dispuși să-și asume un risc conducând după ce au consumat alcool. Cu toate acestea, suntem încurajați de creșterea numărului de persoane care nu își asumă acest risc. Ofițerii din întreaga Europă vor continua, pe tot parcursul anului, să depisteze șoferii băuți”.

Oprirea șoferilor pentru efectuarea testelor de alcool și de droguri le oferă ofițerilor de poliție și posibilitatea de a efectua alte verificări, privind siguranța și securitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.