Oprescu a supravegheat in teren dezafectarea cablurilor aeriene de pe stalpi

Primarul general Sorin Oprescu a supravegheat in teren dezafectarea cablurilor aeriene de pe stalpi, cu ocazia darii in folosinta a retelei metropolitane de fibra optica Netcity in bucla de la Piata Unirii, sambata seara (19 iunie), de la ora 22.00.

In cadrul actiunii, a doua de acest nivel, dupa cea de anul trecut din zona Piata Alba Iulia, au fost evacuate peste 20 de camioane de resturi de cabluri, stalpii urmand a fi refacuti/vopsiti in urmatoarele zile. Serviciile de telecomunicatii livrate locuitorilor din zona Piata Unirii nu au fost intrerupte, gratie faptului ca in zona este deja functionala reteaua subterana Netcity.

Operatorii de comunicatii electronice, anuntati de reprezentantii municipalitatii, si-au reamplasat in aceasta zona propriile retele, in canalizatia Netcity, astfel ca a fost asigurata continuitatea furnizarii serviciilor catre populatie. Prin urmare, au fost desfiintate cablurile si echipamentele nefunctionale abandonate, sau neidentificate. \”Continuam ceea ce am discutat. De data aceasta, poate ca suntem mai bine organizati, in sensul ca s-a mai terminat si cu rezistenta celor care au intins cablurile, in istoria destul de apropiata, in asa fel incat Bucurestiul sa arate asa cum trebuie. Fara nebuniile acestea de pe stalpi, cu stalpi cazuti, cu accidente, cu discutii etc\”, a declarat primarul general.

Piata Unirii face parte integranta din cei 70 de km de canalizatie aferenti buclelor lansate in luna iunie. Canalizatia Netcity din Piata Unirii are o lungime de 2.825 metri si dispune de 47 de bransamente pentru cladirile din zona, fiind utilizata la acest moment de 18 operatori, totalizand aproximativ 37.766 m de cabluri instalate.

In acest an, au mai avut loc actiuni similare de introducere in subteran a cablurilor de pe stalpi, astfel: in Piata Universitatii, in perioada 19-21 martie; in zona Biserica Anglicana, pe 9 aprilie, in zona strazilor Tunari – Alecu Russo, pe 30 aprilie si in zona bulevardului I.C. Bratianu (tronsonul cuprins intre str. Doamnei si str. Sepcari), pe 31 mai.

Potrivit lui Sorin Oprescu, in lunile iulie si august, pe masura ce se vor finaliza lucrarile la reteaua Netcity, vor fi desfiintate retelele aerine din zonele:

– Calea Mosilor – B-dul Carol I – Str. Hristo Botev – Str. Sfanta Vineri;

– Str. Academiei;

– Bulevardul Dimitrie Cantemir – B-dul Tineretului – Calea Vacaresti;

– Soseaua Mihai Bravu (Bucur Obor, Piata Hurmuzachi);

– Soseaua Stefan cel Mare – Calea Floreasca;

– Bulevardul Dimitrie Pompeiu – Soseaua Petricani – Soseaua Fabrica de Glucoza – Strada Gara Herastrau – Soseaua Pipera;

– Soseaua Colentina – Strada Doamna Ghica.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.