Oprescu, frate cu Piedone la sectoare

 

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat vineri, la verificarea unui loc de joaca impreuna cu edilul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, ca nimeni nu va putea lua dreptul de vot al cetatenilor pentru un primar de sector”. El s-a referit la proiectul Legii Capitalei, despre care Elena Udrea spune ca va fi votat pana la alegerile din iunie 2012. Potrivit propunerii legislative, edilii sectoarelor nu vor mai fi alesi in mod direct, ci vor fi desemnati din randul consilierilor generali alesi pe liste. Daca primariile de sector nu vor fi desfiintate, consiliile locale vor disparea insa. Noua lege va reduce, astfel, numarul consilierilor la 90, fata de 235 cat exista acum (55 la Consiliul General si 180 la consiliile de sector) si pe cel al primarilor Bucurestilor de la 7 la unul, ramanand doar primarul general cu functie valabila.

 

\”Am spus de la inceput ca, dupa parerea mea, nu o sa poata sa ia nimeni dreptul de vot pentru primar al cetatenilor din sector. Dar referendumul nu probabil, ci sigur va arata foarte clar care este dorinta populara. Asadar, vom vedea inca o parere, de data aceasta, cu parafa de cetatean al Bucurestiului\”, a afirmat Oprescu.

In ton cu Oprescu s-au declarat edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, cel al Sectorului 5, Marian Vanghelie, si cel al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Ei sustin ca alegatorii nu vor dori un primar de sector pe care sa nu-l fi ales ei, in mod direct, si ca referendumulul va demonstra acest lucru. Toti trei sunt in USL, alianta care nu a decis inca pe cine sa sustina la viitoarele alegeri pentru Primaria Capitalei. Oprescu a refuzat oferta USL, preferand sa “mearga” in continuare independent. Cum Uniunea ezita in desemnarea candidatului, Piedone s-a autopropus din partea PC.

Pana una-alta insa, primarul general amana data organizarii referendumului. De altfel, Sorin Oprescu a anuntat ca vrea ca bucurestenii sa fie chestionati in legatura cu mai multe probleme, printre care investitii pe care el doreste sa le realizeze in Capitala. Elena Udrea sustine insa ca locuitorii urbei s-au saturat in 20 de ani sa plateasca 7 primari si 235 de consilieri care nu au o viziune unitara asupra dezvoltarii orasului, iar rezultatul se va vedea la vot.

 

Nu i-a tras nimeni frana de mana”

Cum Piedone a lansat in ultima vreme atacuri publice la adresa lui Oprescu, pe tema Aqua Parc Bleu Ciel, cei doi doresc acum sa arate lumii ca relatiile institutionale sunt, totusi, perfecte. Primarul Capitalei si edilul Sectorului 4 au inspectat, astfel, lucrarile de amenajare a unui loc de joaca pentru in Parcul Lumea Copiilor. \”In primul rand, vreau sa subliniez ca acesta este exemplul cel mai concret de colaborare. Asa cum Sectorul 4 nu e al lui Piedone, nici Capitala nu e a lui Oprescu, ci a cetatenilor. Dupa 20 de ani, lumea incepe sa aiba certitudinea ca se pot face multe lucruri, indiferent de culoarea politica, indiferent de decizia politica, doar prin simple acte administrative. E important ca primarul Sectorului 4 a reusit sa faca lucrurile astea asa cum si le-a propus. La fel de important este si ca nu i-a tras nimeni frana de mana, pentru ca vedem si noi ce iese atunci cand prevaleaza hotararea politica in detrimentul celei administrative”, a declarat Sorin Oprescu.

La randul sau, Piedone i-a multumit pentru sprijinul acordat si si-a exprimat speranta ca Primaria Capitalei si Primaria Sectorului 4 vor colabora si in viitor. \”Este o onoare pentru mine ca primarul general se afla in acest parc, unde eu si echipa mea am muncit de la inceputul mandatului si am redat acest camp cetatenilor, si astazi arata cum arata. Acest loc s-a facut si cu sprijinul Primariei Capitalei, si cu sprijinul primarului general, care ne-a dat, pentru ca eu nu aveam bani sa cumpar, peste 1.500 de copaci cat am plantat in parcul acesta. Numai 400 s-au plantat doar in zona pe care o recuperez astazi. Am si promisiunea primarului general ca ne va ajuta in continuare cu cat avem nevoie in acest parc, aproximativ 200-300 de platani sau tei si piatra cubica cu care vom face o piateta\”, a declarat primarul Sectorului 4.

Dupa astfel de declaratii, Oprescu arata ca este deja cu un picior in barca USL.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.