Oprescu în China, după investitori pentru autostrada suspendată

Primarul general Sorin Oprescu face o vizita oficiala la Beijing, de miercuri pana vineri, si la Shanghai, de vineri pana duminica, unde se va intalni cu investitori chinezi pe care ii curteaza sa puna in aplicare proiectele municipalitatii. Edilul vrea sa incheie parteneriate public-private pentru finalizarea unor investitii in Bucuresti, dar si pentru inceperea altora noi, printre care faimoasa autostrada suspendata.

“Incep intalnirile cu investitorii chinezi, pentru ca incerc sa aduc in Bucuresti cat mai multi bani pentru proiectele municipalitatii. Ma voi intalni cu reprezentantii Beijing Construction Engineering Group, cu care doresc sa inchei un parteneriat public – privat atat pentru autostrada, cat si pentru alte proiecte de infrastructura”, a anuntat, luni seara, Sorin Oprescu.

Primarul Bucurestilor s-a intalnit si cu oamenii de afaceri chinezi din Romania, invitandu-i atat anul trecut, cat si la inceputul lui februarie, cu ocazia Anului Nou Chinezesc, sa incheie contracte cu Primaria.

Acum, dupa votul de luni dat de majoritatea consilierului din CGMB pentru bugetul Capitalei, Oprescu vrea sa gaseasca cat mai rapid solutii alternative pentru finalizarea proiectelor derulate de Primaria Capitalei. Reamintim ca Stadionul National si alte proiecte de investitii au pierdut 500 de milioane de lei din fondurile programate de Oprescu pentru acest an, banii fiind transferati subventiilor catre RATB si RADET.

Primarul Bucurestilor face vizita oficiala in capitala Chinei, Beijing, la invitatia omologului sau, Guo Jinlong, cele doua orase fiind infratite din anul 2005. Dupa aceea, de vineri pana duminica, Sorin Oprescu va merge si la Shanghai, pentru a stabili o serie de colaborari.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.