Oprescu le cere bucurestenilor sa foloseasca mijloacele RATB si metroul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, face un apel catre bucuresteni sa foloseasca, pe cat posibil, mijloacele de transport in comun miercuri, in ziua mitingului sindicalistilor, pentru a evita blocajele in trafic, si sa nu parcheze masinile in zona Pietei Victoria, pentru a evita eventualele incidente neplacute.

In acelasi scop, edilul-sef a solicitat conducerii RATB sa mareasca numarul de mijloace de transport in comun si a luat legatura cu conducerea Metrorex pentru suplimentarea garniturilor de tren, astfel incat bucurestenii sa se poata deplasa in conditii optime.

Totodata, Oprescu face apel la bucurestenii care au masinile stationate in parcarile amenajate din Piata Victoriei sa le mute, pentru a evita eventualele incidente neplacute. Parcarile cu plata din zona Pietei Victoriei vor fi inchise pe durata intregii zile de miercuri.

De asemenea, primarul Capitalei le recomanda proprietarilor de autoturisme care locuiesc pe strazile adiacente Pietei Victoriei sa nu stationeze in zona, pe cat posibil, dupa ora 7:30 dimineata.

In fine, edilul-sef sfatuieste conducerile unitatilor de invatamant aflate in zona Pietei Victoriei sa isi adapteze programul conform manifestarilor anuntate.

 

RATB suplimentat cu 10%

Regia Autonoma de Transport Bucuresti va suplimenta, miercuri, cu 10% numarul de mijloace de transport in comun.

Totodata, traseele din zona Piata Victoriei, unde se va desfasura mitingul, vor fi modificate. Astfel, linia 122 va circula pe traseul de baza numai intre Cartierul Latin si Piata Romana, iar linia 300 – pe traseul de baza intre Clabucet si intersectia Bd. Ion Mihalache – Str. Buzesti (Piata Victoriei), apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri prin str. Buzesti, str. Occidentului, Bd. Gh. Manu, Bd. Lascar Catargiu, Piata Romana, apoi pe traseul de baza.

Linia 381 va functiona pe traseul de baza numai intre Piata Resita si Piata Romana, in timp ce linia Expres 783 va circula pe un traseu modificat in ambele sensuri de la piata Arcul de Triumf, prin Bd. C-tin Prezan, Calea Dorobantilor, Bd. Dacia, Piata Romana, apoi traseul de baza.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.