Oprescu, reclamat ca iroseste bugetul Capitalei pe dubite-laborator

 

PDL Bucuresti il reclama pe primarul general Sorin Oprescu ca face achizitii \”costisitoare\” si \”lipsite de utilitate\” din bugetul orasului, \”dubita-laborator\” cumparata recent cu peste 1 milion de lei, fara TVA, pentru masurarea nivelului poluarii in oras fiind numai una dintre “astfel de butaforii”. Mai sunt enumerate “lebede de 100.000 de euro plantate pe lacurile bucurestene”, “panouri cu iarba de 23 de milioane de euro pe malurile Dambovitei” si “ceasuri suflate in aur de 24 carate”.

\”PDL Bucuresti a aflat cu stupoare de ultima actiune a primarului general, care a dispus achizitionarea unei \’dubite-laborator\’ in valoare de peste un milion de lei. Aceasta ar trebui sa masoare nivelul poluarii doar in zona Pasajului Basarab, cand exista programe in derulare ce includ intreaga Capitala. Poluarea trebuie eliminata, nu doar masurata. (…) Tocmai de aceea masura se dovedeste elucubranta in contextul in care bugetul Capitalei este deja sub presiune, iar Oprescu continua goana dupa imprumuturi, spunand mereu ca nu are bani pentru investitii\”, se arata intr-un comunicat de presa remis, joi, de organizatia PDL Bucuresti.

Democrat-liberalii bucuresteni considera ca problema poluarii in Capitala ar fi putut fi rezolvata prin initiative mult mai bune si mentioneaza in acest sens realizarea unei retele de centre de inchiriere de biciclete, dupa modelul Cluj-Napoca, sau plantarea de puieti in parcurile Capitalei ori pe terenurile virane aflate in proprietatea municipalitatii.

PDL Bucuresti il acuza pe edilul Capitalei ca risipeste banul public, achizitia dubitei-laborator fiind \”doar unul din lungul sir de proiecte lipsite de orice utilitate\”. \”Printre acestea se numara si alte astfel de butaforii, precum lebede de 100.000 euro plantate pe lacurile bucurestene, panouri cu iarba de 23 milioane de euro pe malurile Dambovitei si ceasuri suflate in aur de 24 carate\”, se conchide in comunicat.

Sorin Oprescu a lansat, miercuri, autolaboratorul pentru monitorizarea calitatii aerului in Bucuresti, anuntand ca municipalitatea va mai achizitiona unul, “cu toata recesiunea” . Instalatia va masura poluantii din atmosfera, adica monoxidul de carbon, compusii organici volatili, praful, pulberile in suspensie, ozonul, hidrogenul sulfurat, amoniacul etc., iar pe baza datelor furnizate se va face planul de masuri punctuale pentru cresterea calitatii aerului din oras.

Magda SEVERIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.