Parteneriat public-privat la Calimanesti

 

Primaria Calimanesti a semnat un contract de asociere cu o firma din Innsbruck privind realizarea, in parteneriat public privat, a unui traseu de telecabina spre varful Cozia si o partie de schi pe versantul nordic al muntelui.

 

Autoritatea locala a reusit sa semneze contractul dupa circa un an de discutii, la unele dintre ele fiind prezenti si reprezentantii MDRT. Primaria le pune la dispozitie austriecilor terenul, iar ei vor amplasa o telecabina care va pleca din zona Manastirii Turnu, va avea oprirea la Manastirea Stanisoara si apoi va urca pana pe varful Cozia, la cota 1700. Austriecii vor exploata lucrarea, in care vor investi aproximativ 2 milioane de euro. Din telecabina se va vedea intreaga panorama a Vaii Oltului si statiunii Calimanesti – Caciulata.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sprijina autoritatea locala in asfaltarea drumului care urca in zona. Reamintim ca, in urma cu doua saptamani, in statiunea Calimanesti-Caciulata s-a semnat – in prezenta premierului Emil Boc si a ministrului Turismului, Elena Udrea – proiectul \”Mirajul Oltului\”, in valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Acesta include construirea unui parc acvatic cu mai multe piscine, locuri de plaja, centru spa, debarcader si croaziere pe raul Olt pe cele doua lacuri de acumulare din perimetrul statiunii.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.