Pasaj suprateran pe Soseaua Pipera

Neculai Ontanu a lansat in dezbatere publica, pe site-ul www.ps2.ro al Primariei Sectorului 2, proiectul de supralargire a Soselei Pipera si de construire a unui pasaj denivelat peste aceasta artera de circulatie.

 

Autoritatea locala a transmis chestionare despre acest subiect si catre toate institutiile si societatile comerciale care functioneaza in zona soselei Pipera, pentru a afla opinia lor si corecta informare a bucurestenilor. Potrivit primarului Ontanu, specialistii au decis ca, pentru fluidizarea traficului rutier pe Soseaua Pipera, este necesara construirea unui pasaj cu patru benzi de circulatie, ce va traversa intersectia dintre Calea Floreasca si strazile Barbu Vacarescu, Capitan Aviator Alexandru Serbanescu si Avionului, precum si supralargirea soselei Pipera. Lucrarile vor incepe anul acesta, iar noul pasaj va avea o lungime totala de 474.40 m, fiind compus din 4 grinzi continue si cu cadre cu 3 deschideri. Inaltimea maxima a fost impusa de asigurarea unui gabarit de libera trecere de 5,5 m, pentru linia de tramvai existenta pe Strada Barbu Vacarescu.

In sectiune transversala, pasajul va avea o parte carosabila cu patru benzi de circulatie cu cate 3,5 m latime fiecare, marginite de trotuare pentru traficul pietonal. Specialistii in domeniu au luat in calcul si asigurarea gabaritului de la intrarea din bretelele auxiliare in parcarile amenajate sub pasaj, prin realizarea unor portaluri agabaritice. “Prin construirea acestui pasaj, vom avea o circulatie fluenta pe patru benzi de circulatie, cate doua pentru fiecare sens de circulatie, pe directia Pipera – strada Nicolae Caranfil, asigurandu-se, in acelasi timp, libera circulatie la nivelul inferior atat pe relatia Calea Floreasca – strada Avionului, cat si pe bulevardul Barbu Vacarescu”, ne-a declarat Neculai Ontanu.

Supralargire la 6 benzi

In afara de construirea pasajului, este prevazuta si supralargirea Soselei Pipera, la sase benzi de circulatie, pe intregul tronson din strada Elena Caragian (Sectorul 1), pana la calea ferata Bucuresti – Constanta (limita administrativa a Municipiului Bucuresti).

Soseaua Pipera se afla situata in partea de nord a Capitalei, incepe de la intersectia cu strada Nicolae Caranfil si se continua cu o latime de patru benzi de circulatie (cate doua pe sens) care, in prezent, se dovedesc insuficiente pentru circulatia din ce in ce mai aglomerata, motiv pentru care noul tronson de sase benzi de circulatie al soselei Pipera va rezolva problema si va face legatura cu pasajul rutier suprateran peste calea ferata din zona Pipera Tunari, realizat de Primaria Sectorului 2 in colaborare cu Primaria Voluntari. Proiectarea a fost realizata de proiectantul general S.C. Search Corporation SRL, selectat de Primaria Capitalei prin licitatie publica.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.