Patru crese construite in Bucuresti


 

Primarul general Sorin Oprescu a inaugurat, luni, patru crese (3 in Sectorul 3 si una in Sectorul 6) din totalul de 13 pe care le construieste Primaria Municipiului Bucuresti prin Directia Generala de Asistenta Sociala. Programul se deruleaza pe 3 ani si este finantat de Uniunea Europeana prin fonduri sociale europene si cofinantat de Consiliul Municipiului Bucuresti.

 

“Este un program care vizeaza construirea de crese pentru copiii de 0-3 ani si incercam, prin infiintarea a 13 crese, sa cream atat locuri pentru cei mici cat si 700 de noi locuri de munca. Prin acest demers sprijinim tinerii avand grija de copiii lor, cu ajutorul unor persoane calificate, mai ales ca primii ani de viata sunt foarte importanti in dezvoltarea individului. Este adevarat ca exista un mare deficit in ceea ce priveste locurile din crese, insa trebuia sa incepem de undeva, nu mai puteam sta cu mainile in san”, a declarat Primarul General la deschiderea cresei “Alex”.

La randul sau, Cosmina Simean, directorul DGASMB, a explicat ca “aceste crese sunt destinate copiilor cu varste cuprinse intre 0-3 ani, punandu-se accent pe dezvoltarea fizica si mentala”.

An-Tan-Te, numele sub care vor functiona aceste centre, fiecare cu o capacitate de 60 de locuri, reprezinta un nou model de servicii de ingrijire pe timpul zilei, bazat pe conceptul occidental de educatie timpurie.

Personalul celor 13 Centre, care va lucra direct cu copiii cu varste intre 0-3 ani, beneficiaza, prin proiect, de cursuri de pregatire in domeniul educatiei timpurii. Echipa este formata din educatori, educator puericultor, pedagog de recuperare, instructor animator si ingrijitoare.

Parteneri din cadrul proiectului: Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului (DGASMB), Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Bernard Brunhes International.

Magda SEVERIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.