Peste 150 de rable, la cimitirul auto

 

Peste 150 de masini abandonate pe strazi si colectate de Administratia Domeniului Public al Sectorului 2 al Capitalei au fost compactate la “cimitirul auto”.

Conform procedurilor legale, dupa ridicarea lor de pe domeniul public, autovehiculele abandonate sunt depozitate timp de 30 de zile, in care pot fi recuperate contra cost de catre proprietari. Dupa expirarea acestui termen, cele nerevendicate sunt predate spre valorificare firmelor de colectare a fierului vechi. Ridicarea masinilor fara stapan de pe strazi si din parcari face parte din programele derulate de primarul Neculai Ontanu pentru asigurarea locurilor de parcare cetatenilor, dar si pentru eliminarea acestor epave transformate, de-a lungul timpului, in depozite de gunoaie sau de marfuri de contrabanda, ori in locuri de adunare a persoanelor fara adapost si a animalelor fara stapan.

Cele 153 de rable au fost ridicate de Primaria Sectorului 2 de pe domeniul public in cursul acestui an.

Potrivit Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan, sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ – teritoriale, primariile trebuie sa respecte urmatoarea procedura:

  • intocmirea proceselor-verbale de constatare a autovehiculelor abandonate sau fara stapan;
  • lipirea pe autovehiculele in cauza a somatiilor catre proprietari;
  • adrese catre Brigada de Politie Rutiera pentru identificarea proprietarului (pentru autovehiculele abandonate);
  • transmiterea somatiilor catre proprietari prin posta cu confirmare de primire, pentru autovehiculele abandonate;
  • emiterea Dispozitiilor de catre Primarul Sectorului 2 prin care autovehiculele respective sunt declarate abandonate. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.