Peste 80% dintre contractele de deszăpezire, semnate (CNAIR)

La nivelul întregii țări au fost semnate, până în prezent, peste 80% dintre contractele de deszăpezire (utilaje și materiale antiderapante), restul fiind în licitație, în diverse stadii, informeazăCompania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Conducerea companiei a susținut, în 28 octombrie, o videoconferință cu directorii Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP), în care s-a discutat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă 2020–2021.

„Cantitatea de materiale antiderapante (nisip, sare, clorură de calciu și soluție ecologică) achiziționată până în prezent este suficientă pentru defășurarea acțiunilor specifice pentru o perioadă de trei luni de iarnă medie. Aprovizionarea va fi continuată în funcție de condițiile meteorologice și de necesarul fiecărei direcții regionale. Discuțiile au vizat și stadiul punerii în ordine a drumurilor, respectiv lucrările de reparații de etanșeizare a îmbrăcăminților, colmatarea fisurilor și crăpăturilor, precum și stadiul de instalare a indicatoarelor pentru sezonul rece, conform  planului de punere în ordine aprobat, măsuri ce sunt în plină desfășurare în toată țara”, precizează reprezentanții CNAIR, într-un comunicat.

De asemenea, CNAIR a semnat planul comun de măsuri pentru perioada de iarnă cu poliția rutieră.

„Subliniem că, la nivelul fiecărei Direcții Regionale de Drumuri și Poduri, sunt stabilite Comandamente Regionale de coordonare a activității de iarnă, iar pentru buna defășurare a activităților din perioada Comandamentului Central de Iarnă tot personalul CNAIR Central, DRDP 1-7, SDN 1-51 a fost instruit în vederea executării sarcinilor specifice. O altă temă importantă abordată la această întâlnire au reprezentat-o măsurile ce vor fi luate de fiecare structură funcțională, pentru a preveni infectarea cu Covid-19 a personalului implicat în activitățile de deszăpezire”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.