Polițist, medic de gardă și asistent medical, condamnați pentru favorizarea unui șofer băut

Un polițist rutier, un medic de gardă și un asistent medical au fost condamnați definitiv, de judecătorii Curții de Apel Cluj, pentru favorizarea unui șofer surprins în timp ce conducea mașina deși se se afla sub influența băuturilor alcoolice, informează, în 26 octombrie, Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Inculpații au fost trimiși în judecată, pe 14 octombrie 2019, pentru infracțiunile de favorizarea făptuitorului și fals intelectual, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș. Urmărirea penală a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai DGA – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș. 

Agentul de poliție, din cadrul I.P.J. Maramureș, a fost condamnat la 1 an și 10 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Medicul de gardă a fost condamnat la 1 an și 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Asistentul medical a primit o pedeapsă de 1 an și 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Iată și celelalte precizări ale DGA:

În sarcina polițistului s-a reținut faptul că, în data de 2 martie 2019, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de agent de poliție cu atribuții pe linie de poliție rutieră, în incinta unei unități medicale, împreună cu celelalte două cadre medicale inculpate, a acordat ajutor material unui suspect, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestuia.

Suspectul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și ar fi trebuit să îi fie recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, sens în care polițistul a consimțit ca aceste probe să fie recoltate de la mama suspectului (martor în cauză) și nu de la persoana care a săvârșit fapta.

Totodată, polițistul a atestat prin semnătura sa mențiunile necorespunzătoare adevărului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia.

În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureș au fost delegați să desfășoare numeroase activități procedurale, în vederea probării întregii activități infracționale”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.