Porturile Constanta Sud, Agigea si Midia, inchise din cauza furtunii

 

Operatiunile navale in porturile maritime Constanta-Sud, Agigea si Midia-Navodari, precum si tranzitul pe Canalul Dunare-Marea Neagra, prin Ecluza Agigea, au fost sistate joi dupa-amiaza, din cauza rafalelor de vant ce depasesc 70 km/h in sectorul nord-estic.

 

Capitania Constanta transmite permanent avertizari radio catre toate navele aflate in zona, iar cele care sunt acostate la cheu trebuie sa asigure legaturi duble cu tarmul. De asemenea, comandantii navelor aflate in largul marii trebuie sa astepte imbunatatirea vremii, cu motoarele pornite, sa evite pe cat posibil orice deplasare si sa pastreze in permanenta un om la postul de veghe.

Meteorologii prognozeaza ca vantul va incepe sa scada in intensitate la sfarsitul acestei saptamani.

 

Ninge pana vineri seara

Ninsorile vor continua in cea mai mare a tarii pana vineri, la ora 18.00, joi fiind semnalate pe arii mai extinse si, izolat, mai consistente in Oltenia si in Dobrogea, apoi in special in regiunile din jumatatea de vest. In judetele Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Ialomita si Calarasi, vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 km/h si, temporar, in prima parte a intervalului, va viscoli ninsoarea. In zona litoralului viteza vantului va depasi 70 km/h, iar precipitatiile vor fi mixte.

Si la munte va continua sa ninga, iar in Carpatii Occidentali si cei Meridionali vor fi cantitati serioase de omat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.