Poșta Română a redeschis rutele terestre cu Ungaria, Bulgaria și Serbia

Poşta Română a redeschis, pe 9 Mai – Ziua Europei, trei rute pe cale rutieră, pentru îndrumarea traficului poştal internaţional cu Ungaria, Bulgaria şi Serbia, informează instituția.

Astfel, camionul Poştei Române care a plecat spre Budapesta va asigura schimbul de trimiteri poştale cu origine România, respectiv din Ungaria spre ţara noastră. Pe lângă sacii proprii, Poşta Română transportă către Ungaria şi trimiterile din Republica Moldova şi Serbia. Traficul se va desfășura săptămânal, iar Poșta Română estimează o greutate de 1,5 tone pe sens, precizează Poşta Română.

De asemenea, pe relaţia Bucureşti-Ruse, Poşta Română va transporta şi trimiteri în tranzit din Republica Moldova şi Ucraina către Bulgaria, Grecia sau Cipru. La întoarcere, camionul poştal va aduce trimiteri din Bulgaria şi Grecia pentru România şi trimiteri în tranzit de la Bulgaria şi Grecia pentru Moldova, pe care le transportă ulterior la Chişinău. Traficul va avea frecvenţă săptămânală.

Totodată, sâmbătă a fost inaugurată şi cursa România-Serbia. Schimbul de expediţii cu poşta sârbă va avea loc în zona neutră, pe digul de la Porţile de Fier I. Camionul Poştei Române va transporta atât trimiterile proprii, cât şi trimiteri din Ucraina cu destinaţie Macedonia şi Bosnia Herzegovina.

„Am redeschis aceste rute, astăzi, într-o zi cu o importanţă deosebită pentru Uniunea Europeană ca prim pas în evoluţia pozitivă de ieşire din perioada dificilă pe care o traversăm. Astfel, Poşta Română a iniţiat o fază intermediară, deschizând aceste rute tradiţionale pe cale terestră, pentru a reveni progresiv la situaţia de normalitate de dinainte de criza provocată de noul coronavirus. Meseria de poştaş înseamnă, prin definiţie, crearea de punţi între oameni, ceea ce încercăm şi noi să facem prin toate măsurile pe care le implementăm”, a declarat Horia Grigorescu, director general al Poștei Române.

După decretarea stării de urgență, din data de 17 martie, activitatea de colectare şi distribuire pentru trimiterile poştei de scrisori, colete poştale şi trimiteri EMS a fost oprită temporar către 107 de destinaţii.

Începând din 26 martie, compania a redeschis 21 de destinații pentru traficului poștal internațional de expediere a scrisorilor și coletelor poștale: Cehia, Polonia, Letonia, Serbia, Slovenia, Austria, Belgia, Grecia, Marea Britanie, Spania, Norvegia, Ungaria, Argentina, China, Coreea de Sud, Egipt, Estonia, Japonia, Republica Moldova, Slovacia și Ucraina.

Astfel, Poşta Română are, în prezent, deschise peste 150 de destinaţii internaţionale.

Poşta Română, operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale cu cea mai mare acoperire, se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (93,52%) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale. În prezent, peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi mai mult de 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.