Primariile cer 200 milioane lei pentru piste de biciclisti

 

La prima sesiune a programului destinat realizarii de piste pentru biciclisti in localitati au fost depuse la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) 121 de proiecte, suma totala solicitata de autoritatile locale fiind de 200,8 milioane lei.

 

Media de finantare a unei solicitari este de 2,5 milioane lei, iar majoritatea dosarelor provin din mediul rural. Pentru Bucuresti a fost depusa o singura solicitare, de la Primaria Sectorului 1, in valoare de aproape 2,5 milioane lei.

Prima sesiune de depunere a dosarelor de finantare nerambursabila in cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclisti a fost lansata de AFM la 20 iulie a.c., si s-a inchis in momentul cand valoarea totala insumata a cererilor de finantare a ajuns la 200 de milioane lei, respectiv 400% din valoarea alocata sesiunii. Suma alocata sesiunii de finantare este de 50 de milioane lei, iar finantarea se acorda in cuantum de maximum 90% din valoarea totala eligibila a proiectului, fara a se depasi suma maxima care poate fi acordata unui beneficiar, in cadrul sesiunii de finantare. Valoarea maxima acordata unui proiect este de maxim 2,5 milioane lei in cazul oraselor si municipiilor, si de cel mult 1,5 milioane lei pentru comune.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.