Primele 30 de autobuze Otokar, în circulație de ziua Națională

Societatea de Transport Bucuresti (STB) SA a introdus în circulație, începând din 1 Decembrie – Ziua Națională, când românii sărbătoresc Centenarul Marii Uniri -, primele 30 de autobuze noi, achiziționate de Primăria Capitalei în luna iunie.
Totodată, STB infirmă datele apărute în mediul online, conform cărora circa o treime din cele 30 de autobuze noi ar avea probleme tehnice, și face următoarele precizări:
“Toate cele 30 de autobuze noi sunt în traseu și sunt funcționale.
Începând de astăzi, primele 30 de autobuze Otokar au intrat pe 5 trasee de transport în comun. Autobuzele circulă pe liniile 302 (cele de 10 metri lungime), 336 și 601 (cele de 12 metri lungime) și pe liniile 780 și 783, care fac legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă (autobuze articulate, cu lungime de 18 metri).
Menționăm cu privire la incidentele despre care s-a scris în mediul online, că a fost înregistrat un singur incident, remediat pe loc: la unul dintre autobuze s-a ars siguranța generală, dar a fost înlocuită, iar autobuzul a plecat din nou pe traseu, prin propulsie proprie.
Au fost semnalate și diferențe de temperatură înregistrate în habitaclul șoferilor sau în salonul călătorilor, însă STB precizează că acest lucru s-a întâmplat din cauza setărilor realizate, cauza probabilă fiind faptul că șoferii nu sunt încă familiarizați cu noile autobuze. Astfel, temperatura în ambele volume ale vehiculului trebuie să fie setată la același nivel, altfel apar dereglări și diferențe între salon și habitaclu. Șoferii au fost reinstruiți cum să intervină la reglarea temperaturii, astfel încât nu vor mai apărea probleme.
Referitor la așa-zisele zgomote auzite de un șofer la motor, STB SA precizează că nu a fost înregistrat niciun astfel de caz la vreo autobază, așadar nu putem confirma postarea cu privire la această situație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.