Primul card OMV Climate Neutral, în România

OMV Petrom lansează, în România, cardul OMV Climate Neutral, cu ajutorul căruia companiile pot contribui în mod activ la acțiunile climatice și pentru compensarea emisiilor de carbon asociate consumului de carburanți.

Această opțiune, o premieră pentru piața de carburanți din România, este pusă la dispoziție prin ClimatePartner, un furnizor internațional de soluții pentru acțiuni climatice corporative.

OMV Climate Neutral funcționează ca un card normal de carburant, oferindu-le, în plus, companiilor posibilitatea de a compensa, contra-cost, la un preț fix, de 0,023 lei/litru pentru benzină și 0,027 lei/litru motorină, emisiile de carbon produse în timpul transportului rutier, pentru a susține proiectele de compensare a emisiilor de carbon aflate în portofoliul ClimatePartner.

Fiecare utilizator al unui card OMV Climate Neutral va avea posibilitatea să-și verifice, în orice moment, volumul de emisii de carbon care a fost compensat pe portalul partenerului ClimatePartner. Cardul poate fi comandat online prin magazinul virtual de pe site-ul OMV România.
Clienții vor primi un certificat care confirmă contribuția prin compensarea emisiilor de carbon. Acest mecanism de compensare a emisiilor se realizează în baza standardelor impuse de Comisia Interguvernamentală pentru Schimbări Climatice.

O premieră pentru România

Prin investiții susținute, OMV Petrom a redus emisiile de carbon ale operațiunilor sale cu 22% în 2019 față de 2010. În plus, este prima companie din România care și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) cu scopul de a spori transparența și de a permite părților interesate să înțeleagă mai bine eforturile companiei în ceea ce privește schimbările climatice.

Conceptul de neutralitate climatică a fost adoptat pentru prima dată la Conferința de la Kyoto din 1997, iar de la momentul respectiv a fost dezvoltat și îmbunătățit permanent. A lua măsuri climatice prin compensarea emisiilor de carbon include, de asemenea, identificarea emisiilor de gaze cu efect de seră în cadrul activităților și produselor, măsurarea impactului acestora și compensarea acestora prin sprijinul financiar al proiectelor certificate de compensare a carbonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.