Producție aniversară în Düsseldorf: 5 milioane de autovehicule comerciale ușoare Mercedes-Benz

Fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf a sărbătorit a 60-a aniversare în aprilie, anul acesta, și, totodată, pe 5 Octombrie, a marcat producerea autovehiculului comercial ușor cu numărul 5.000.000. Fiind o fabrică de autovehicule comerciale ușoare de la început, „Bremer” și „Düsseldorfer” au ieșit din linia de producție încă din 1995. Autovehiculul comercial ușor cu numărul 5 milioane este un eSprinter, care se produce în Düsseldorf încă din 2019.

„Odată cu autovehiculul comercial ușor cu numărul cinci milioane, sărbătorim un moment cu totul special la fabrica din Düsseldorf. Cu ocazia acestei aniversări a producției, felicit călduros fabrica și întreaga echipă, pentru forța inovatoare, profesionalismul și dedicarea zilnică, fără de care nu am fi aici astăzi. Aștept cu nerăbdare viitorul uzinei din Düsseldorf și mai ales alte momente de celebrare, precum cel din 2023, când vom lansa următoarea generație de eSprinter”, declară Michael Hellmann, manager la fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf.

O locație cu istorie 

Odată cu preluarea Auto-Union și integrarea în Daimler-Benz AG în anii 1960, a fost fondată fabrica din Düsseldorf, una dintre cele mai mari fabrici din lume ale familiei Mercedes-Benz Vans. De atunci, au fost produse autovehicule comerciale ușoare pentru divizia de autoutilitare a Mercedes Benz AG, inclusiv emblematica Sprinter, care este disponibilă în peste 130 de țări; tot acolo au fost produse și legendarele „Bremer” și „Düsseldorfer”.

Din 1995, modelele furgon ale Mercedes-Benz Sprinter au ieșit de pe linia de producție, care, pe lângă siguranță, prezintă ergonomie, eficiență și confort. De-a lungul anilor, unitatea de producție a devenit unul dintre cei mai mari angajatori și formatori industriali din regiune.

Aceasta include acum aproximativ 5.900 de angajați și stagiari și 690.000 de metri pătrați de spațiu pentru producție, vopsire și asamblare. Cu perspectiva următoarei generații de eSprinter, 50 de milioane de euro au fost investiți în locația din Düsseldorf; suma va fi folosită pentru adaptarea producției și formarea continuă a angajaților.

Dedicați unui viitor sustenabil: următoarea generație de eSprinter

Odată cu producția eSprinter, Mercedes-Benz Vans oferă nu numai o soluție durabilă pentru transportul local fără emisii, dar stabilește și noi standarde pentru traficul urban de livrare. În strânsă colaborare cu serviciile de curierat, expres, colete, clienții aferenți acestui sector și carosierii, au fost definite cerințele pentru următoarea generație de eSprinter; autovehiculele vor intra în producție în a doua jumătate a anului 2023, întâi în Charleston (Carolina de Sud), apoi în Düsseldorf și Ludwigsfelde.

„Producția durabilă este un alt pas important pe drumul către neutralitatea CO2. Am stabilit deja diverse măsuri și vom continua să dezvoltăm constant procesele noastre de producție și logistică în direcția durabilității”, explică Michael Hellmann. Producția planificată a următoarei generații eSprinter se va baza pe noua „Platformă de versatilitate electrică”, care se va adresa unor noi segmente de clienți, precum și noi piețe precum SUA și Canada.

Tranziție în mobilitate: Alege producția neutră în CO2

Abordarea unei mobilități holistice durabile este urmărită și la Mercedes-Benz Vans. Din acest an, producția a fost deja convertită în producție neutră în CO2, iar acest lucru se apropie treptat de obiectivul unei tranziții durabile a transportului și al protejării mediului înconjurător. Pentru a atinge acest obiectiv, compania se bazează pe utilizarea de energii regenerabile și pe noi sisteme de mobilitate care reduc emisiile, în sediul fabricii – cum ar fi naveta la cerere și sistemele de transport fără șofer – precum și pe achiziționarea de energie electrică din surse exclusiv regenerabile. Aceste măsuri se îndreaptă, de asemenea, în mod activ către obiectivele Ambition 2039, în care autovehiculele comerciale ușoare trebuie să devină neutre în CO2 pe toată durata vieții lor. Aceasta include toți pașii, de la dezvoltare până la producție.

Mercedes-Benz AG pe scurt  

Mercedes-Benz AG este responsabilă pentru afacerile globale ale Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz Vans, cu aproximativ 172.000 de angajați în întreaga lume. Ola Källenius este președintele Consiliului de administrație al Mercedes-Benz AG. Compania se concentrează pe dezvoltarea, producția și vânzarea de mașini de pasageri, camionete și servicii pentru vehicule. În plus, compania aspiră să devină lider în electromobilitate și software pentru vehicule.

Portofoliul de produse cuprinde marca Mercedes-Benz cu mărcile Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Class și produse de la brandul smart. Marca Mercedes me oferă acces la serviciile digitale ale Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG este unul dintre cei mai mari producători de mașini de lux din lume. În 2021, au fost vândute în jur de 1,9 milioane de autovehicule și aproape 386.200 de camionete. În aceste două domenii de activitate, Mercedes-Benz AG continuă să-și dezvolte rețeaua de producție la nivel mondial, cu aproximativ 35 de locații de producție pe patru continente și, făcând acest lucru, se pregătește pentru cerințele electromobilității.

În paralel, rețeaua globală de producție de baterii pe trei continente este consolidată și extinsă. Sustenabilitatea este principiul călăuzitor al strategiei Mercedes-Benz iar compania îl vede ca reprezentând crearea de valoare pe termen lung pentru toate părțile interesate: pentru clienți, angajați, investitori, parteneri de afaceri și societate în ansamblu. Nucleul acestuia îl reprezintă strategia corporativă sustenabilă a Grupului Mercedes-Benz. În conformitate cu această strategie, corporația își asumă responsabilitatea pentru efectele economice, ecologice și sociale ale afacerii sale, păstrând în același timp întregul lanț de valoare adăugată ferm și transparent. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.