Programul de guvernare al Cabinetului Dăncilă

Programul de guvernare al Cabinetului Dăncilă cuprinde amânări ale unor măsuri promise de Guvernul Tudose, care la rândul său a amânat termene asumate de Guvernul Grindeanu în urmă cu un an.

Prim-ministrul desemnat Viorica Dăncilă

Astfel, în programul lui Mihai Tudose, adoptarea Codului Economic al României, care ar urma să conţină Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală, Legea de Înfiinţare a Societăţilor Comerciale, Legea Evaziunii Fiscale şi toate celelalte legi cu caracter economic, din care să fie eliminate toate prevederile contrare, ”care se bat cap în cap”, avea ca termen 1 iulie 2018.

În programul Guvernului Dăncilă se menţionează doar că va intra în dezbatere parlamentară în 2018.

Neimpozitarea venitului pentru medici a fost amânată cu un an: ”Începând cu 2019, propunem extinderea neimpozitării venitului şi pentru medici”.

Programul Guvernului Tudose prevedea că ”Începând cu 2018 propunem extinderea neimpozitării venitului şi pentru medici”.

Tot cu un an – la 1 ianuarie 2019 – a fost amânată introducerea eliminării impozitului pentru tractoare şi utilaje agricole.

De asemenea, adoptarea Legii sănătăţii a fost amânată cu un an -termenul-limită fiind 31 decembrie 2018 -, după ce programul lui Mihai Tudose prevedea că acest lucru trebuia să se întâmple până cel târziu la 31 decembrie 2017 .

Totodată, au fost amânată cu şase luni majorarea pensiei minime de la 520 lei la 640 lei. Iniţial, acest lucru trebuia să se întâmple de la 1 ianuarie 2018. În prezent termenul este 1 iulie 2018.

Tot cu o jumătate de an a fost amânată desemnarea locaţiilor şi contractarea studiilor de prefezabilitate pentru toate cele nouă spitale – opt regionale şi unul republican -, de la 31 decembrie 2017 la 1 iulie 2018.

Cât privește adoptarea Legii lobby-ului şi înfiinţarea Registrului de Lobby, asemănător Registrului de Transparenţă European, termenele de implementare au fost pur și simplu eliminate. În programul lui Mihai Tudose se menţiona ca dată limită 1 ianuarie 2018, dar în documentul Vioricăi Dăncilă nu mai apare niciun termen, ci doar măsura.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.