Proiect de siguranță rutieră, lansat de BIV Rally Team în 10 licee

Asociația Club Sportiv BIV Rally Team a lansat în 10 licee din țară proiectul „Fii în siguranță, un șofer responsabil”, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a riscurilor rutiere și de promovare a responsabilității civice în rândul viitorilor participanți la traficul rutier.

Proiectul ia forma unor workshop-uri interactive, gândite special pentru a-i familiariza pe tineri cu realitățile și riscurile traficului rutier, oferindu-le o perspectivă reală și practică. Workshopurile se desfășoară în județele Covasna, Harghita și Mureș, unde aproximativ 1.800 de elevi vor afla statisticile și realitățile accidentelor rutiere, avansând spre module practice susținute de autorități și piloți profesioniști din lumea automobilismului.

„Fii în siguranță, un șofer responsabil” a debutati, în 16 octombrie, cu primele două licee din Sf. Gheorghe, unde aproximativ 150 de elevi au luat parte la sesiunile de învățare interactive.

Modulele au cuprins ochelari simulare alcool și substanțe psihotrope, tehnici de extragere a unei victime din autoturism, tehnici de prim ajutor în cazul accidentelor rutiere sau simulator impact.

Colegiul National Mihai Viteazul

Proiectul are ca parteneri Poliția Română și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, două instituții publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu o vastă experiență în educația preventivă a tinerei generații.

Dan Girtofan

Dan Gîrtofan, multiplu campion național absolut în Campionatul Național de Raliuri, este mentor al proiectului, care va împărtăși din experiența sa de pilot profesionist cu elevii, alături de Adrian Grigore, vicecampion national.

Adrian Grigore
Cosmin Seleși
Dan Girtofan
Adrian Grigore

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.