Proiectarea viitorului Europei, dezbatuta la Primaria Sectorului 3

 

Primaria Sectorului 3 a prezentat, miercuri, rezultatele intermediare ale Proiectului  “Projecting European Future”/ ”Proiectarea viitorului Europei”, la un an de la demarare, in cadrul Programului de invatare de-a lungul vietii (LLP).

Proiectul  european a fost initiat si dezvoltat de catre doua echipe de specialisti: una din Romania si cealalta din Grecia. Echipa din Romania este formata din: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Liceul Teoretic \”Benjamin Franklin\”, Liceul Teoretic \”Dante Alighieri\”,  Asociatia \”Manageri fara frontiere\” si  Consiliul Local Sector 3.

 “Proiectarea viitorului Europei”, reprezinta unul dintre cele 15 proiecte Comenius-Regio aprobate in Romania in anul 2010 ??i i??i propune sa sprijine cooperarea intre autoritatile locale ??i unita??ile de inva??amant din cele  doua regiuni europene.

Proiectul se concentreaza pe nevoia de a accesa proiecte europene si de a invata cum sa fii un manager de proiect de succes, urmarind promovarea valorilor educa??ionale europene, comunicarea interculturala, coeziunea sociala, cre??terea calita??ii in educa??ie, facilitarea interactiunilor dintre scolile celor doua regiuni si cooperarea transnationala.

Actiunile comune ale celor doi parteneri derulate pe durata a doi ani de implementare urmaresc sa devina o traditie in calendarul evenimentelor educationale.

De asemenea, pe durata celor doi ani de derulare proiectul isi propune sa ofere sansa de se stabili  schimbul de experienta si  cateva regului de bune practici ale managementului de proiect. In plus, partenerii sunt implicati in activitati de invatare pe tot parcursul vietii oferind astfel un ghid pentru viitori formatori de manageri de proiect. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.