„Rabla” 2024 pornește pe 19 martie

Programul „Rabla” 2024 (Rabla clasic și Rabla Plus) va fi lansat pe 19 martie, a anunţat preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu, în 11 martie, la Târgovişte.

„Fac un anunţ în premieră la Târgovişte astăzi, pe data de 19 va demara Programul Rabla, Rabla Clasic şi Rabla Local. Pentru toţi cei care sunteţi interesaţi, mai ales pentru unităţile administrativ-teritoriale, ştiţi că am majorat prima de casare la 120.000 de lei, dacă doriţi să vă achiziţionaţi o maşină pur electrică şi nu aveţi obligativitatea de a casa o maşină veche”, a spus Neculaescu, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele AFM a semnat contracte de finanţare ale mai multor localităţi dâmboviţene, privind 369 de staţii de încărcare, în valoare de 22 milioane de lei, pentru mașini electrice (în orașul Fieni și comunele Sălcioara, Bezdead, Bilciurești, Runcu, Ocnița, Nucet, Conțești, Aninoasa, Hulubești, Bucșani, GuraFoii, Cojasca, Răzvad, Ludești, Tătărani, Cornățelu, Butimanu, Tărtășești, Petrești, Vișina, Cobia, Perșinari, Potlogi și Șelaru) şi realizarea de piste de biciclete, în lungime de 24,5 km, în valoare de 24,5 milioane de lei, în 6 comune: Hulubești, Morteni, Mănești, ValeaMare, Brezoaiele și Poiana. 

Conform Ghidului de finanțare, prima scade de la 51.000 la 25.500 de lei, în cazul mașinilor electrice, iar valoarea rămâne aceeași, indiferent de numărul mașinilor uzate casate. Bonusul pentru mașini hibride se înjumătățește, de la 26.000 de lei, la 13.000 de lei.

În cazul programului Rabla Clasic, pentru mașini cu motoare termice clasice, prețul de achiziție se plafonează la echivalentul a 60.000 de euro, inclusiv TVA, iar la mașinile electrice, plafonul maxim scade de la 75.000 la 70.000 de euro.ecobonus

Pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară casat, se adăugă un ecobonus de 1.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.