Rabla la electrice incepe si in mediul rural

Programul ‘Marea Debarasare’, un fel de “Rabla” la electrice, va reincepe vinerea si sambata viitoare, urmand sa se desfasoare o data la fiecare trimestru, in ultimul week-end. Anuntul a fost facut joi, de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a spus ca operatiunea a fost extinsa si la sate.

Programul va fi extins si in mediul rural, in noua dintre judetele tarii. ‘Ne dorim ca in acest an sa depasim recordul anului 2008 si sa trecem de cifra de 2.000 de tone de deseuri de echipamente electrice, electronice si electrocasnice colectate pentru reciclare’, a declarat ministrul Borbely. Anul trecut, prin aceeasi campanie, romanii au scapat de 1.440 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), in cadrul celei de a zecea editii a ‘Marii Debarasari’. Si de data aceasta, primariile vor colecta deseurile depuse de cetateni in fata casei sau in fata blocului, urmand sa le transporte la punctele de colectare special amenjate.

La oras, operatiunea de ridicare a unor asemenea deseuri se face in ultima sambata a fiecarei luni. Spre exemplu, Primaria Sectorului 2 a colectat, pe 26 februarie, o tona de DEEE-uri. Locuitorii din aceasta zona a Capitalei pot suna din timp, la 021.9654, pentru a anunta adresa unde trebuie sa se deplaseze utilajele de transport ale firmei de salubrizare Supercom. Obiectele sunt ridicate gratuit si sunt transportate la sediul de colectare special amenajat de Primaria Sectorului 2.

De la inceputul anului, Primaria Sectorului 1 a colectat peste 140 de tone de deseuri de echipamentele electrice, electronice si electrocasnice. Pe langa campania proprie de ridicare a DEEE-urilor, autoritatea locala s-a alaturat si campaniei nationale ‘Marea Debarasare’, campanie initiata de Ministerul Mediului si Padurilor. Echipamentele electrocasnice colectate au fost preluate de catre Asociatia ‘Environ’ in vederea tratarii lor ecologice, valorificarii si reciclarii, in conformitate cu legislatia europeana de mediu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.