RAILWORKS a câştigat licitaţia pentru Cap Y Ilteu – Gurasada

lucrari, cale ferata, cfr, trenRAILWORKS, asocierea formată din companiile ALSTOM TRANSPORT S.A., AKTOR S.A.si ARCADA COMPANY S.A., a câştigat licitaţia pentru reabilitarea subtronsonului 2c: Cap Y Ilteu – Gurasada, informează CFR SA.

Oferta financiară finală a Asocierei “RAILWORKS este de 1.498.976.758,87 lei, fără TVA,, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Sursa de finanţare pentru reabilitarea subtronsonului subtronsonului 2c: Cap Y Ilteu – Gurasada și tronsonul 3: Gurasada-Simeria” este asigurată din fonduri europene nerambursabile şi de la bugetul de stat.

Obiectivul general al proiectului este reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru circulatia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h.

Lucrările pentru reabilitarea şi modernizarea subtronsonului  Cap Y Ilteu – Gurasada, linie electrificată dublă, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, vor acoperi:

  • lucrări de terasamente şi consolidări pe o lungime de 22,341 km;
  • 15 poduri (din care 2 peste Mureş cu deschidere centrală mai mare de 110 m), 17 podeţe, 1 pasaj superior, 3 pasaje inferioare, 2 tuneluri (în total 837 m) și 1 polată de 340m;
  • lucrari de electrificare si energoalimentare (inclusiv substatii de tractiune electrica de la reteaua nationala la 25 kv sau 27,5 kv, precum si sistem de telegestiune SCADA), pe o lungime de 22,341 km;
  • lucrari semnalizare (centralizare electronica), 69 macazuri;
  • lucrari ERTMS (ETCS nivel 2 + GSMR), inclusiv sistemul RBS (Radio Block Center), pe o distanta de 22,341 km;
  • lucrari civile in 4 staţii (inclusiv halte comerciale si halte). 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.