RAR Auto-Pass, disponibil din 2024

Mihai Alecu, directorul general al Registrului Auto Român (RAR), a explicat, în deschiderea oficială a Salonului Auto București & Accesorii, ce se desfășoară în 10-15 octombrie la Romexpo, perspectiva instituției pe care o conduce asupra conștientizării importanței siguranței în trafic prin prisma activităților pe care le desfășoară aceasta.
 
Astfel, un nou program implementat de instituție, RAR Auto-Pass, care va oferi o garanţie asupra stării tehnice şi a kilometrajului, dar şi despre alte deficienţe constatate la cumpărarea oricărui autovehicul înmatriculat în România, va fi disponibil din 2024.
 
„Avem în implementare un program, RAR Auto-Pass, care va fi disponibil de anul viitor. La cumpărarea oricărui autovehicul înmatriculat în România,venim cu o garanție asupra stării tehnice și a kilometrajului, dar și despre alte deficiențe constatate de specialiștii RAR. Vreau să accentuez conștientizarea din partea pieței, a clienților, în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculului, pentru că acesta este un factor foarte important în reducerea accidentelor pe drumurile publice”, a declarat Mihai Alecu, în fața organizatorilor și vizitatorilor salonului auto.
 
Conform legislaţiei, RAR Auto-Pass este un document ce va fi eliberat la vânzarea maşinii, pentru a fi prezentat cumpărătorului. Actul va fi necesar, de anul viitor, şi va conţine informaţii esenţiale despre indicaţia odometrului, precum şi despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranţă ale autovehiculului.
 
La cea de-a 20-a ediție a Salonului Auto București, RAR prezintă în stand piesa de rezistență a Departamentului Cercetare – autolaboratorul pentru monitorizarea calității aerului.
 
Pe toată durata salonului, vizitatorii care ajung la Romexpo cu mașinile pot solicita specialiștilor RAR de la stand verificarea kilometrajului cu echipamentul de ultimă generație aflat în dotare. Procedura durează doar câteva minute și este gratuită.
 
„RAR are în derulare două mari proiecte pentru sprijinirea cumpărătorilor de autovehicule utilizate. RAR eXpert este disponibil la București și la Cluj, unde în reprezentanțele noastre puteți verifica mașina înainte să o cumpărați. Veți primi un document care atestă tot istoricul autovehiculului, fie că vorbim despre numărul de kilometri parcurși, sau, și mai important, despre eventualele daune ascunse. Urmează să implementăm, conform legislației, RAR Auto-Pass, document ce va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a fi prezentat cumpărătorului. Actul va fi necesar de anul viitor și va conține informații esențiale despre indicația odometrului, dar și despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului”, precizează reprezentanții RAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.