Razie cu elicopterul printre TIR-uri


 

Politia Autostrazi a dat in numai 5 ore amenzi de peste 137.000 de lei soferilor de autovehicule de mare tonaj prinsi ca nu respecta prevederile legale referitoare la efectuarea transportului de marfuri, dar si vitezomanilor. Au fost verificate, prin cantarire, masele pe axe si masa totala admisa, detinerea la bordul vehiculelor a documentelor obligatorii in baza carora se poate efectua transport public de marfuri, precum si daca este respectat regimul legal de viteza.

 

Controalele s-au desfasurat pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, la km. 36, iar la actiune au participat 26 de politisti ai Sectiei de Politie Autostrazi, un echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviatie si lucratori din cadrul CNADNR.

Cu sprijinul elicopterului au fost survolate zonele din albia raului Arges, de unde se extrag agregate minerale, fiind depistate mai multe camioane incarcate care stationau pe marginea dreapta a drumului de acces catre autostrada. Echipajele de la sol au fost indrumate catre aceste zone, camioanele respective fiind dirijate catre punctul de control, unde au fost verificate si cantarite, informeaza Politia Romana.

In urma acestor activitati, echipele de control au aplicat 85 de sanctiuni, 43 pentru depasirea regimului legal de viteza iar 29 pentru nereguli privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora. Alte nereguli depistate au vizat depasirea tonajului pe osie, defectiuni tehnice sau refuzul de cantarire.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de inmatriculare, 4 pentru defectiuni de ordin tehnic si unul pentru expirarea inspectiei tehnice periodice. Totodata, politistii au depistat si sanctionat un barbat care folosea un dispozitiv de manipulare al tahografului. Acesta a fost amendat cu 8.000 de lei.

 

Prins cu radarul de 3 ori

Un alt sofer a fost depistat de trei ori de aparatul radar in timp ce se deplasa cu vitezele de 158 km/h,159 km/h si 154 km/h, nu folosea luminile de intalnire si avea inspectia tehnica expirata. Acesta a fost sanctionat cu amenda in valoare de 1.239 lei, 11 puncte penalizare si retinerea certificatului de inmatriculare. De asemenea, lucratorii specializati in cantarirea autovehiculelor de transport marfuri au aplicat trei sanctiuni in valoare de 75.000 lei.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.