REI: Barrier a extins cu fonduri europene fabrica de tâmplărie PVC din Bacău

Barrier a finalizat investiția în extinderea capacității de producție a fabricii de tâmplărie PVC din Bacău, după ce a obținut integral finanțarea nerambursabilă, de peste 3 milioane de euro, prin intermediul ajutorului de stat reglementat de HG 807/2014 și gestionat de Ministerul Finanțelor. Proiectul a fost coordonat de echipa REI, grup de companii specializat în atragerea de finanțări nerambursabile, aflat în topul celor mai mari firme de consultanță de profil din România.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Barrier a depus proiectul de finanțare pentru sprijin nerambursabil la mijlocul anului 2021, iar pe parcursul lunii iunie a acestui an a obținut ultima tranșă de finanțare, ce îi va permite să acopere cu succes planul de investiții în extinderea capacității de producție tâmplărie PVC a fabricii din Bacău.

Valoarea totală a investiției în extinderea capacității de producție se ridică la peste 6,5 milioane de euro și vizează dezvoltarea și creșterea randamentului de producție prin achiziția unor utilaje performante și eficiente energetic, ce vor asigura un flux de producție superior.

Adrian Gârmăcea,

„Investiția în extinderea capacității de producție a fost un pas firesc pentru noi, ceea ce ne va ajuta la continuarea procesului de dezvoltare al Barrier atât la nivel local, cât și pe plan internațional. Am accesat un grant de peste 3 milioane de euro cu sprijinul REI, care a răspuns mereu cu promptitudine solicitărilor noastre și a celor venite din partea autorităților. Această experiență, coroborată cu planurile noastre viitoare, ne fac încrezători să ne dorim să atragem și alte fonduri nerambursabile, care să ne ajute să dezvoltăm producția de ferestre și elemente de fațadă din aluminiu, precum și retehnologizarea fabricii de sticlă”, a declarat Adrian Gârmăcea, director general Barrier.

Urmare a finalizării investiției și atragerii grantului solicitat, Barrier estimează venituri de peste 11 milioane de euro exclusiv din contribuția noului proiect, în timp ce rulajul estimat pentru acest an, respectiv valoarea consolidată a activității – s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro.

În noua unitate de producție din Bacău au fost recrutați deja 100 de noi angajați, iar în următorii doi ani urmează recrutarea altor 100 de angajați.

Roxana Mircea

Producția de materiale pentru construcții a fost unul dintre cele mai active sectoare în ceea ce privește investițiile prin intermediul ajutoarelor de stat, pe parcursul ultimilor ani. Acest lucru s-a datorat unei creșteri a cererii pe piață, dar și a unui apetit tot mai mare pentru investiții din partea companiilor românești, dar și internaționale. Ne bucurăm să vedem tot mai multe companii deschise spre soluțiile alternative de finanțare oferite de Guvernul României, mai ales că ajutorul de stat este singurul care poate fi accesat de întreprinderile mari, fondurile europene fiind destinate, cu precădere, IMM”, a punctat Roxana Mircea, managing partner REI Grup.

Guvernul pregătește o schemă de ajutor de stat dedicată exclusiv producției de materiale pentru constructii – bugetul ar depăși 150 milioane euro

Schema reglementată de HG 807/2014, pentru care a aplicat cu succes și Barrier, coordonată de Ministerul Finanțelor, a fost una dintre cele mai bune măsuri de sprijin pentru investiții, care, de-a lungul timpului, a suferit numeroase schimbări și îmbunătățiri, însă a făcut parte din programul anterior de finanțare 2014-2020. Aceasta a fost înlocuită, de anul trecut, de HG 959/2022, ce a vizat sprijin pentru industriile prelucrătoare, fiind coordonată de Ministerul Economiei, însă bugetul acesteia a fost epuizat foarte rapid în prima sesiune – fiind disponibili doar 150 milioane euro. 

DCIM100MEDIADJI_0183.JPG

Guvernul a anunțat că va pregăti noi măsuri de sprijin pentru companiile interesate de investiții în dezvoltare, astfel, spre finalul acestui an, ar urma să fie lansată pe piață o schemă de finanțare dedicată exclusiv producției de materiale de constructii, ce va avea un buget ce ar putea depăși 150 de milioane euro.

În plus, schema reglementată de HG 959/2022, ce susține investiții în industriile prelucrătoare, ar urma să beneficieze, din 2024, de un buget anual de aproximativ 500 de milioane de euro, conform propunerilor analizate de Ministerul Economiei, ceea ce ar spori considerabil interesul pentru investiții din partea companiilor. 

Așteptăm cu mare interes deciziile Guvernului cu privire la cele două mari scheme de finanțare – pe cea dedicată sectorului producției de materiale pentru construcții și pe cea dedicată industriilor prelucrătoare – și suntem încrezători că se vor găsi resursele necesare pentru coordonarea cu succes a acestor măsuri de sprijin. Primim zilnic cereri din partea companiilor pentru investiții în dezvoltare, ceea ce ne arată că interesul este unul foarte ridicat. Până în prezent, am reușit să atragem cu succes proiecte de peste 500 de milioane de euro, cea mai mare parte a acestora având componentă de investiții, în timp ce cea mai mare parte a clienților noștri sunt companii active în domeniul producției de materiale de construcții”, a mai adăugat Roxana Mircea.

Despre REI Grup

REI Finance Advisors și REI International Consulting, parte a REI Grup, sunt companii specializate în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții atât prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare, PNDR), cât și pe scheme de ajutor de stat (HG 959/2022, HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 81/2019, OUG 130/2020). 

Potrivit datelor din 2022, REI se situează pe locul al doilea, la nivel național, în topul companiilor de consultanță specializate în atragerea de finanțări prin fonduri europene și ajutoare de stat. 

Echipa REI numără în prezent peste 80 de consultanți specializați, în 13 birouri la nivel național, cu o vastă experiență în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau internațional.

REI a reușit cu succes atragerea finanțării pentru peste 1.000 de clienți la nivel național, cu peste 1.000 de proiecte implementate și o rată de succes – lider în domeniu – de 99%. 

Cu o experiență de peste 10 ani, specialiștii REI se adaptează ușor cerințelor pieței, cunoscând foarte bine mecanismele fondurilor nerambursabile și identifica oportunitățile de obținere de finanțări din surse interne și externe. Aceștia gestionează eficient activitățile proiectelor, relația cu autoritățile publice și pe cea cu companiile private, atât companii multinaționale, cât și companii antreprenoriale, românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.