Rezultatele interviului pentru posturile de inspector rutier la ISCTR

 

Ministerul Transporturilor a publicat rezultatele probei finale – interviul – a concursului pentru ocuparea posturilor de inspector rutier, economist, expert, specialist IT, auditor si referent in cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR). Institutia nou-infiintata in subordinea Ministerului Transporturilor isi va incepe activitatea de control rutier unic in 4 decembrie a.c., fiind condusa de Virgiliu Mihail Cucliciu, numit in functie prin ordin al ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

Concursul a constat in 3 etape succesive: selectia dosarelor de inscriere – in perioada 7 -18 noiembrie -, proba scrisa si/sau proba practica – in 25 noiembrie, pentru posturile de economist, expert, auditor, referent si specialist IT (rezultatele le-am prezentat marti, intr-o stire) si interviul – in 30 noiembrie.

La interviu au fost declarati admisi pentru posturile de inspector rutier 465 de candidati, iar 64 au fost respinsi. Rezultatele interviului pentru posturile de inspector de trafic rutier pot fi vizualizate aici: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , iar cele pentru restul posturilor, aici.

Reamintim ca, de luni, 5 decembrie (data de 4 decembrie prevazuta in Regulamentul de organizare si functionare a Inspectoratului fiind duminica), ISCTR va prelua atributiile de inspectie si control in trafic de la Autoritatea Rutiera Romana (ARR), Regia Autonoma “Registrul Auto Roman” (RAR) si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – S.A. – (CNADNR),  cu exceptia controlului desfasurat de companie in punctele de trecere a frontierei.

Conducerea ISCTR este asigurata de un Consiliu de Conducere format din 5 persoane, al carui presedinte este inspectorul de stat sef. ISCTR are in structura sa organizatorica 8 inspectorate teritoriale, fara personalitate juridica, conduse de cate un inspector sef teritorial.

Infiintarea ISCTR a fost decisa prin OG nr. 26/2.09.2011, iar Regulamentul de organizare si functionare a fost aprobat de Guvern in 2 noiembrie. ISCR este organism tehnic specializat al MTI desemnat sa efectueze inspectia si controlul respectarii reglementarilor interne si internationale in vigoare aferente domeniului transporturilor rutiere, a activitatilor conexe transportului rutier si a activitatii de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere, privind in principal:

a) conditiile de efectuare a transporturilor rutiere, a activitatilor conexe transportului rutier si a activitatii de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere;

b) conditiile de siguranta a transporturilor rutiere si de protectie a mediului,

c) starea tehnica a vehiculelor rutiere;

d) masele si/sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice si masele totale maxime autorizate’

e) tariful de utilizare si tariful de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

In organizarea si luarea deciziilor, ISCTR este independent fata de orice organism de siguranta rutiera, administrator de infrastructura rutiera, operator de transport rutier, precum si fata de orice parte ale carei interese ar putea intra in conflict cu sarcinile incredintate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.