Ridicarea masinilor din Sectorul 2 se ieftineste cu 40%

 

Primarul Neculai Ontanu a decis diminuarea cu 40% a tarifelor de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar pe raza Sectorului 2. Masura va fi aplicata dupa finalizarea licitatiei ce va avea loc in august, cand se va decide firma care se va ocupa de acest serviciu.

 

Proiectul mai prevede ca posesorii autovehiculelor stationate neregulamentar sa si le poata ridica fara a plati taxa de depozitare, in primele 24 de ore de la ridicare.

Licitatia publica a fost lansata in cadrul Sistemului Electronic al Achizitiilor Publice, iar deschiderea ofertelor este programata pentru 16 august. Durata contractului aflat in derulare a fost prelungita de Consiliu Local al Sectorului 2 pana la 31 august, data intrarii in vigoare a noului contract. “In sedinta din data de 29 iulie a.c. s-a aprobat incheierea Actului Aditional al Contractului de servicii nr. 1239/2007 privind reglementarea activitatii de ridicare, transport, depozitare si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumului public din Sectorul 2 si care constituie un obstacol pentru circulatia publica”, anunta edilul.

Contractul prevede ridicarea vehiculele stationate:

  • in intersectiile rutiere;
  • pe trecerile de pietoni;
  • pe zonele verzi;
  • in dreptul intrarilor in unitatile de invatamant: crese, gradinite, scoli generale, grupuri scolare industriale, scoli de muzica, licee etc, daca blocheaza accesele sau pun in pericol siguranta elevilor;
  • in dreptul statiilor de salvare, a unitatilor medicale, policlinici, spitale;
  • in dreptul hidrantilor de apa pentru pompieri, precum si pe retelele de distributie a gazelor si cele de apa, a gurilor de evacuare a apelor pluviale;
  • pe arterele de circulatie aflate in reabilitare sau modernizare, daca se incomodeaza lucrarile
  • in rampe, pante si pe poduri;
  • in dreptul statiilor de tramvai, troleibuz sau autobuze, precum si pe liniile de tramvai si pe traseul troleibuzelor.
  • Nu scapa nici autovehiculele folosite ilegal pentru incheierea de asigurari auto sau cele fac obiectul targurilor auto ilegale organizate ad-hoc pe domeniul public.

In celelalte sectoare – mai putin Sectorul 5, unde nu se ridica masini -, tarifele raman aceleasi, de 4-5 ani.

 

Taxele “hingherilor” de masini din Bucuresti

In prezent, ridicarea autovehiculelor din Sectorul 2 este efectuata de S.C. Supercom S.A., firma care asigura si salubrizarea, si deszapezirea sectorului. Masina poate fi recuperata contra sumei de 440 de lei, plus amenda Politiei Rutiere – de 200-400 de lei – si plata taxiului pana in comuna Afumati, unde este depozitul.

In Sectorul 1, SC CFR Transauto SA percepe, din 15 mai 2009, o taxa de ridicare de 200 de lei, o taxa de transport de 200 de lei, o taxa de depozitare de 300 lei/zi (si de 400 lei/zi pentru un vehicul ce depaseste 3,5 tone).

In Sectorul 3, firma lui Silviu Prigoana, S.C. Rosal Ecologic Recycling System S.R.L., care asigura si curatenia, si deszapazirea, si amenajarea spatiilor verzi, percepe din anul 2006 o taxa de ridicare de 550 de lei.

In Sectorul 4, Cristian Popescu-Piedone a incheiat in martie 2010 contract cu Asociatia SC Autosal Expert Srl si SC Euronautica Motors Srl pentru serviciul de ridicare, transport si depozitare a masinilor parcate neregulamentar. Recuperarea se face contra sumei de 780 de lei, din care 238 de lei sunt pentru ridicare, tot atat pentru transport, iar pentru depozitarea autoturismului – 297,5 lei. Pentru primele 24 de ore nu se percep taxe.

In Sectorul 6, S.C. Ilcor Auto Eco SRL ridica masini din ianuarie 2009. Taxa de recuperare este de 500 de lei, la care se adauga cate 200 de lei pe zi pentru depozitare. La toate aceste taxe se adauga amenda de circulatie, astfel ca “afacerea” se ridica la circa 10 milioane de lei vechi/masina, in caz ca se recupereaza in primele 24 de ore de la ridicare.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.