ROADPOL. Operațiunea „Vacanță în siguranță”: Cântărirea mașinii

Cântărirea vehiculului va fi printre caracteristicile ROADPOL 2021 Safe Holiday Operation. Această oportunitate va fi pusă la dispoziție de poliția luxemburgheză, care planifică, de asemenea, o campanie comună cu clubul auto național (ACL), pentru a informa oamenii cum să călătorească în siguranță, în acest sezon, și mai ales cum să-și asigure locuințele ,pentru a preveni spargerile în timp ce sunt plecați în vacanță.

foto: Gendarmerie.fr (sursă) ROADPOL)

În cadrul „Marii Regiuni”, forțele de poliție din Germania, Franța și Luxemburg vor organiza o zi comună comună (10 iulie), în cadrul căreia vor fi efectuate verificări specifice traficului în vederea sezonului de sărbători.

Operațiunea ROADPOL Safe Holiday se va desfășura în perioada 1 iulie – 31 august. Motivul este faptul că, în vacanțele de vară, mulți rezidenți europeni călătoresc cu mașina pe drumurile europene, iar aceste călătorii au loc de obicei în anumite zile din iulie și august.

„S-a observat că, uneori, acești șoferi și familiile lor călătoresc ore lungi cu odihnă destul de mică. Apoi, se pune problema condițiilor tehnice ale mașinii și faptul că aceste călătorii includ adesea transportul a tot felul de obiecte personale, atât în ​​interiorul, cât și în afara vehiculului, adesea neîncărcate corespunzător. Toate acestea pot genera situații de risc pe drumuri, care ar putea duce la accidente grave care să pună în pericol nu doar șoferii și pasagerii acestor vehicule, ci și pe alți utilizatori ai drumului”, spune șeful operațiunilor pentru secția de trafic și transport la Garda Spaniolă, Leandro Fuentes, care este, de asemenea, membru al Consiliului ROADPOL și al Grupului de lucru pentru operațiuni.

Leandro Fuentes

Efect

„Operațiunea este considerată a fi un instrument util pentru creșterea siguranței rutiere a fiecărei țări în timpul verii, cu ocazia acestor deplasări masive. Eficacitatea este sporită de operațiunea desfășurată ca un efort sincronizat în timp util de către fiecare forță de poliție rutieră de pe tot continentul ”, explică Fuentes. Potrivit acestuia, acțiunile sugerate în cadrul operațiunii Safe Holiday includ controlul vitezei, verificarea condițiilor de încărcare, elementele de securitate ale vehiculului (centurile de siguranță și condițiile anvelopelor), precum și controlul greutății vehiculului.

Conștientizare

„Acțiunile poliției rutiere trebuie să fie susținute de mass-media și de campanii de marketing care vizează creșterea gradului de conștientizare a riscurilor de călătorie în vacanță în rândul șoferilor, astfel încât aceștia să poată pregăti mașina și călătoria în mod corespunzător. Înființarea de campanii de informare și de aplicare în locuri specifice ale principalelor rute europene poate crește siguranța rutieră în toate țările în care călătoresc acești șoferi. Ar fi și mai eficient dacă aceste controale la marginea drumului sunt efectuate în comun de forțele de poliție rutieră din țările vecine la frontiera lor comună”, a mai spus Fuentes.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.