ROADPOL și Michelin creează o anvelopă revoluționară

ROADPOL și partenerul său de lungă durată Michelin vor colabora pentru dezvoltarea și testarea unei anvelope revoluționare fără aer.

Conceptul UPTIS al Michelin este considerat a fi complet rezistent la perforare și la explozii. Foto: michelin

Printre planurile celor două entități se află o prezentare despre UPTIS în cadrul viitorului seminar ROADPOL din 4 august, când informațiile exclusive despre tehnologie vor fi împărtășite participanților.

ROAPDOL și Michelin explorează, de asemenea, oportunitățile viitoare de cooperare. Unul dintre aspectele discutate include forțele de poliție membre ROADPOL care montează anvelopa UPTIS pe flota de patrulare, pentru un test al noului produs în condiții reale.

Iată și celelalte precizări, în cel mai recent buletin informativ al ROADPOL:

Noua tehnologie este denumită UPTIS pentru sistemul unic de punte rezistent la puncții. Provine dintr-un concept futurist creat pentru prima dată de Michelin în 2017. După o perioadă de cercetare și dezvoltare, a fost fabricat un prototip UPTIS și prezentat pentru prima dată într-o premieră mondială la summitul Movin’On 2019 pentru mobilitate durabilă. Reprezintă o nouă generație de soluții fără aer și este un exemplu al expertizei Michelin în materiale de înaltă tehnologie.

Tehnologie

UPTIS este o structură de anvelope și roți asamblate pentru vehicule de pasageri, care este impermeabilă și rezistentă la explozii. Potrivit Michelin, UPTIS păstrează tot confortul unei anvelope tradiționale. Acest lucru oferă câteva avantaje semnificative, ajutând șoferii să se simtă mai în largul lor pe drum și permitând proprietarilor de flote și șoferilor profesioniști de vehicule să își optimizeze productivitatea afacerii. UPTIS este, de asemenea, deosebit de potrivită pentru noile forme de mobilitate sau C.A.S.E. Vehicule (conectate, autonome, partajate, electrice).

Anvelopa UPTIS reprezintă noul plan Vision al Michelin pentru o mobilitate durabilă.

Viziune

UPTIS vine în conformitate cu conceptul Vision al Michelin, care stabilește planul modelului de dezvoltare durabilă al Grupului. Planul include următoarele caracteristici principale: „Airless”, „Conectat”, „3D print” și „100% Sustainable”. Conceptul noii anvelope reduce considerabil utilizarea materiilor prime, ceea ce, la rândul său, reduce deșeurile, conferind credibilitate concretă Vision Michelin pentru o mobilitate durabilă. UPTIS marchează primul pas în această direcție și se așteaptă să fie livrată ca o opțiune disponibilă consumatorilor, până la jumătatea deceniului.

Colaborare

„Respectând dedicarea sa pentru siguranța rutieră și reducerea deceselor în traficul rutier, la ROADPOL salutăm orice tehnologie nouă care ne poate ajuta să ne îndeplinim misiunea. Apartamentele și exploziile în mișcare prezintă un risc grav pentru șofer și pasageri. Acestea pun în pericol nu doar vehiculul implicat, ci și alți utilizatori ai drumului – șoferi, bicicliști, pietoni etc. – care pot fi afectați de pierderea controlului vehiculului din cauza pierderii bruște a aderenței”, a comentat președintele ROAPDOL, Volker Orben, asupra intenției asociației susțineți Michelin în eforturile sale cu conceptul său avansat de anvelope.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.