Roviniete la control


 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta verificari in trafic, impreuna cu Inspectoratul General al Politiei Romane, a achitariii rovinietelor.

 

Actiunile vor avea loc in perioada 19 – 25 septembrie, zilnic, in toate judetele, si vor avea drept scop “verificarea achitarii rovinietei si a respectarii prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Initiativa vine pe fondul cresterii volumului de autovehicule pe reteaua de drumuri nationale din Romania, ceea ce face necesara intensificarea activitatilor de control a rovinietei pe arterele rutiere unde nu sunt instalate sisteme automate de supraveghere a traficului.

Dupa intrarea in vigoare a prevederilor privind rovinieta electronica, in toamna anului trecut, pe drumurile nationale au fost amplasate 11 puncte fixe de control al rovinietei (toate presemnalizate cu panouri de informare) si 14 puncte mobile (echipaje ale CNADNR, care au montate camere video pentru inregistrare). Compania a aplicat pana acum peste 230.000 de amenzi pentru lipsa rovinietei.

Eliberarea rovinietelor se face prin intermediul a circa 1.500 de puncte de distributie apartinand CNADNR si distribuitorilor cu care a incheiat conventii in acest sens. Simplificarea procedurii de achitare a rovinietei si cresterea eficientei controlului au avut ca efect imediat majorarea veniturilor companiei cu 26% fata de perioada similara a anului anterior.

De la 1 octombrie 2010 si pana la finele lunii mai 2011 fost eliberate 10.111.330 de roviniete, din care 5.609.079 pentru autoturisme.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.