Saizescu a lansat “Asta seara dansam in familie” in format HD

Catalin Saizescu, fiul regizorului Geo Saizescu, a lansat o versiune masterizata, cu sunet surround (5.1), in format HD a filmului realizat de tatal sau, „Asta seara dansam in familie“. Nu este primul eveniment de acest fel: in octombrie anul trecut, a aparut, intr-o editie de lux editata special pentru colectionarii cinefili, un dublu DVD cu comediile „Secretul lui Bachus“ si „Secretul lui Nemesis“.

„Asta seara dansam in familie“ este o comedie cu escroci sentimentali profesionisti, cu militieni si cu doamne naive si „sentimentale“ de toate varstele. Eroii pricipali sunt doi fanti cu pretentii de Don Juan: Temistocle T. Temistocle (Dem Radulescu) si Alecu A. Alecu (Sebastian Papaiani). In aparenta persoane respectabile, „logodnicii de profesie” colinda prin tara intr-o campanie de cucerire a femeilor dornice „sa-si puna verigheta pe deget“, informeaza realitatea.net. Pe acordurile unui irezistibil „tangou de logodna“ si in schimbul promisiunilor de casatorie, infractorii carismatici reusesc sa obtina importante sume de bani si bunuri materiale. In plasa celor doi cuceritori de „inimi gingase“ cad victime numeroase doamne si domnisoare, din cele mai variate cercuri sociale. Delincventii vor ajunge, in final, dupa gratii, iar reprezentantele sexului frumos vor primi o lectie de morala… s-o tina minte! – se arata in prezentarea filmului.

DVD-urile „Asta seara dansam in familie“, „Secretul lui Bachus“ si „Secretul lui Nemesis“ se afla puse in vanzare la magazinele de specialitate. Se pot comanda si on line pe site-ul www. tvrmedia.ro.

 

„Secretele“ in turneu european

Cele doua „secrete“ realizate pe pelicula de maestrul Geo Saizescu au fost lansate pe DVD la mijlocul lui octombrie trecut, intr-o editie de lux special editata pentru colectionarii cinefili. La o saptamana de la eveniment, regizorul a pornit cu ele intr-un turneu european la Nurnberg, Stuttgart, Karlsrue, Bruxelles, Mannheim, Graz si Viena, in calitate de show-man al unui spectacol de cinema, muzica si comedie.

„Secretul lui Bachus“ si „Secretul lui Nemesis“ sunt doua pelicule care fac radiografia moravurilor societatii romanesti din anii ’80, realizate intr-o cheie satirico-umoristica de o virulenta impresionanta, presarata pe alocuri cu secvente de un comic irezistibil. „Ambele filme au un numitor comun: personajul ziaristului de investigatii Victor Manea, un tanar, onest, animat de dorinta de a eradica toate relele din jurul sau. «Secretul lui Bachus» a fost inspirat de un caz real, celebru in epoca, «Dosarul Stefanescu», luand in vizor mafia afacerilor ilegale cu vinuri si setea de imbogatire. Bachus, in interpretarea lui Stefan Mihailescu – Braila, are o ferocitate bonoma si o forta de mare combinator. Pe acelasi obraz, surasuri de alifie si incruntari de zbir“, se arata in prezentarea filmului. Este „o satira de adancime, coroziva, nemiloasa. Bachus traieste jumatate de viata la lumina, pe functie de minuscul gestionar, turnand vin de masa in sticle de 1 litru, jumatate de timp la intuneric, pe functie de caid, strunind reteaua, intorcand banii, bijuteriile si dolarii cu lopata. Titus Popovici a scris un scenariu despre si impotriva coruptiei, construind o piramida a infractiunii, o piramida cu varful in jos. Sus, la baza stau gainarii, bisnitarii, uneltele; jos, ascuns bine in laboratorul sau ultra-modern, sta un om cu un caracter de mare gangster“ – scria, la premiera, criticul Catrinel Oproiu.

„Secretul lui Nemesis“ abordeaza setea de putere ajunsa la nivelul derapajului psihic. Nemesiseanu, fascinat de puterea pe care i-o refuza societatea, inventeaza o secta religioasa in care se auto-proclama Mesia, ajungand la acte de cruzime, sex si santaj cu bietii locatari din blocul sau. Exceptional in rol – Gheorghe Dinica. Ambele filme constituie o forma de protest in fata derapajelor morale, care tulbura buna convietuire a comunitatii.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.