Sase oferte de intermediere pentru vanzarea a 9,84% din OMV Petrom

 

La licitatia pentru numirea intermediarului ofertei secundare prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) au fost acceptate, miercuri, ofertele tehnice a sase consortii. Reamintim ca Guvernul a aprobat, anul trecut, vanzarea pe bursa a 9,84% din capitalul producatorului de petrol si gaze OMV Petrom. Oferta este derulata de catre Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.

 

Ofertantii sunt societati de servicii de investitii financiare, institutii de credit si sindicate de intermediere. Iata care sunt acestea:

  • sindicatul format din: Banca Comerciala Romana, J.P. Morgan, ERSTE Group Bank, SSIF Intercapital Invest SA;
  • sindicatul de intermediere constituit din: Renaissance Capital Limited, EFG Eurobank Securities, BT Securities, SC Romcapital SA;
  • consortiul Morgan Stanley & Co International plc, Raiffeisen Capital & Investment SA, Raiffeisen Centrobank AG;
  • consortiul Nomura International Ltd, Alpha Bank Romania, Alpha Finance Romania;
  • consortiul Unicredit Caib Securities Romania SA, Goldman Sachs International, Unicredit Bank AG;
  • consortiul UBS Limited, ING Bank NV, ING Bank NV Amsterdam -Sucursala Bucuresti.

Comisia numita prin ordin al ministrului Economiei, impreuna cu reprezentantii consultantului care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civila Profesionala cu Raspundere Limitata Bostina si Asociatii, vor analiza in perioada imediat urmatoare documentelor de participare si a ofertelor de intermediere, in conditiile Caietului de sarcini achizitionat de ofertanti. ‘Numarul mare de firme specializate participante si anvergura acestora confirma interesul deosebit acordat acestui proces si reprezinta premize incurajatoare pentru realizarea obiectivelor avute in vedere de Guvernul Romaniei de atragere de resurse financiare si consolidare a pietei de capital romanesti’, sustine Ministerului Economiei, care detine 20,6% din capitalul OMV Petrom. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar actionarul majoritar al producatorului de petrol si gaze, este grupul austriac OMV, detine 51,01% din actiuni.

Statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom din pachetul pe care il detine la companie, de 20,63% din titluri. Oferta secundara, estimata la 510 milioane euro, potrivit celui mai recent pret de la bursa, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.