Secțiunea Nușfalău-Suplacu de Barcău a A3, în trafic. România are 1.008 km de autostradă

CNAIR a deschis circulația, în 21 septembrie, pe cei 13,55 km ai secțiunii Nușfalău-Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3), astfel că România are acum 1.008 km de drum de mare viteză (autostradă și drum expres).

Inaugurarea a fost umbrită, însă, de explozia urmată de incendiu la o conductă magistrală de gaz de pe șantierul tronsonului Focșani-Bacău al Autostrăzii Moldovei (A7), la 1 km de Călimănești, unde au murit 4 muncitori constructori iar 5 sunt răniți, dintre care doi au fost transportați cu elicopterul la spitale din București.

Din acest motiv, nici ministrul Sorin Grindeanu, nici directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, nu au participat la evenimentul de inaugurare.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a postat pe Facebook un mesaj și imagini de la deschiderea circulației.

„(…) Antreprenorul a executat la timp:
 
– 13,55 km lungime traseu
– 12 poduri și pasaje
– nodul rutier de la Nușfalău (km 67+500)
– descărcare provizorie în zona comunei Marca
– parcare de scurtă durată, pe ambele căi”, a scris el.
 
Contractul pentru proiectarea și execuția acestui tronson de autostradă a fost semnat, în septembrie 2020, cu antreprenorul este Nurol Inșaat Ve Ticaret A.Ş, iar lucrările, în valoare de 384 milioane de euro (fără TVA), au început în august 2021. Finanțarea provine din fonduri europene.
 

Până la sfârșitul acestui an, ar urma să fie dați în trafic încă 36 de km – tronsonul Cheţani-Câmpia Turzii (16 km) și legătura dintre Autostrada Transilvania şi municipiul Oradea (20 km).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.