Siemens Mobility va livra 20 de locomotive Vectron pentru Railpool

Siemens Mobility va livra în premieră companiei Railpool locomotive multisistem Vectron MS. Railpool, una dintre cele mai importante companii de închiriere de vehicule feroviare din Europa, a comandat 20 de astfel de locomotive. Acestea sunt destinate transportului în unsprezece țări, de-a lungul coridorului estic (Germania, Austria, Polonia, Croația, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Bulgaria, România, Serbia).

Locomotivele vor fi livrate în mai multe etape, începând cu luna martie 2022.

Flota Railpool cuprinde, în prezent, peste 400 de locomotive, iar cu noile locomotive multisistem, va avea în total 53 de locomotive Siemens.

„Suntem mândri că Railpool adaugă pentru prima dată în flota sa locomotivele multisistem Vectron de la Siemens Mobility. Locomotiva noastră Vectron prezintă fiabilitate și performanță ridicată, caracteristici care îndeplinesc în mod ideal nevoile de transport feroviar transfrontalier în Europa. Numele Siemens Mobility înseamnă proximitatea clienților și livrările la timp”, a declarat Albrecht Neumann, CEO Rolling Stoc de mobilitate Siemens.

Torsten Lehnert, CEO al Railpool, a comentat: „Locomotivele multisistem Vectron le vor permite clienților noștri să transporte mărfuri și pasageri în unsprezece țări, de-a lungul coridorului estic. Noi, la Railpool, putem deservi în mod flexibil și optim rutele-cheie de transport din Europa, datorită flotei noastre puternice, cu mai mult de 400 de locomotive”

Ingo Wurzer, director financiar al Railpool, a adăugat: „Odată cu achiziționarea a 20 de locomotive Vectron MS, vrem să poziționăm Railpool și mai bine, pentru a face față pieței în dezvoltare, în special în Europa de Est. (…) Am făcut deja investiții importante, anul acesta, cu sprijinul acționarilor noștri, și iată acum noile locomotive care îndeplinesc în mod clar cerințele flotei noastre: 100% electrice, moderne, care le oferă clienților noștri servicii de înaltă calitate, fiabile și performant„.”

Locomotivele Vectron MS comandate de Railpool au o putere maximă de 6,4 megawați și o viteză maximă de 200 km / h. De asemenea, acestea sunt echipate cu sisteme naționale de control al trenurilor, precum și sistemul european de control ETCS.

Până în prezent, Siemens Mobility a vândut peste 1.100 de locomotive Vectron către 56 de clienți. Aceste locomotive au acumulat peste 450 de milioane de kilometri sunt certificate pentru funcționarea în Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Marea Britanie, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Elveția și Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.