SOCAR va investi 100 de milioane de dolari in Romania

 

SOCAR, compania petroliera de stat din Azerbaidjan, va deschide in acest an 15 statii de carburanti in Romania, dar numarul acestora va creste la 300 in 2012, cand compania va face va face investitii de circa 100 milioane de dolari in tara noastra. La inceputul anului, azerii au cumparat 90% din compania Romtranspetrol ce detine o retea de 15 benzinarii in nordul Moldovei, pentru care au platit 2 milioane de dolari.

\”Deja pregatim un nou plan de investitii. Anul viitor vor continua aceste investitii si o sa ajungem la 100 de milioane de dolari. Avem un plan de investitii pe toata tara\”, a declarat luni Rovnag Abdullayev, presedintele Socar, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Botosani.

Totodata, el a mai aratat ca sustine ca interesul Azerbaidjanului este de a dezvolta relatiile economice atat cu Romania, cat si cu UE. \”Exista deja o relatie la un nivel foarte inalt intre Azerbaidjan si Uniunea Europeana. Azerbaidjanul este o tara foarte importanta in asigurarea energiei pentru UE. Avem deja contractele semnate cu Uniunea Europeana. Rezervele de gaz si petrol din Azerbaidjan trebuie sa ajunga in Uniunea Europeana\”, a precizat Rovnag Abdullayev. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.