Șofer de TIR din Republica Moldova, prins beat de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Galaţi au depistat un şofer de TIR din Republica Moldova cu o alcoolemie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o remorcă, ambele înmatriculate în ţara vecină, informează, în 2 august, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge, însă acesta a refuzat recoltarea. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.