Softrans închiriază în leasing operațional două locomotive

Softrans închiriază două locomotive lui Deutsche Bahn Cargo (Schenker), în leasing operațional, prin intermediul UniCredit Leasing Fleet Management.

UniCredit Leasing Fleet Management, parte a UniCredit Leasing, susține prin produsele de leasing producția locală de locomotive în urma unui parteneriat cu grupul de firme Softronic-Softrans Craiova, singurul producător local de locomotive și liderul pieței de închirieri pentru locomotive electrice.

Astfel, UniCredit Leasing oferă produsul de leasing operațional pentru două locomotive electrice TransMontana, produse de Softronic. Acestea vor fi operate pe rute din România pentru transportul de marfă de către liderul pieței de transport pe calea ferată din Europa, Deutsche Bahn Cargo.

Grupul UniCredit Leasing se află la cea de-a treia operațiune de leasing pentru material rulant acordat pentru acest client. Precedentele au vizat finanțarea în leasing financiar a două locomotive produse tot de către grupul de firme Softronic în 2012 și 2014. Astfel, UniCredit Leasing a reușit să își adauge în portofoliul său operațional un segment important din domeniul transporturilor și să contribuie la dezvoltarea unor afaceri locale cu impact direct în economia României.

”Suntem întotdeauna deschiși să susținem și să încurajăm inițiativele partenerilor și clienților noștri, prin produse şi servicii care le fac viaţa mai uşoară. Astfel de colaborări care se desfăşoară în domenii cu potențial important și pot genera parteneriate pe termen lung, sunt extrem de importante pentru noi. Suntem bucuroși că putem susține pe de o parte producția locală de locomotive, iar pe de alta, utilizarea acestora tot în economia locală”, a declarat Mircea Cotigă, CEO UniCredit Leasing.  

Locomotivele care fac obiectul tranzacției sunt din gama TransMontana, au o putere totala de 6.000 kW fiecare, folosesc curent alternativ, iar prima de acest tip a fost fabricată în 2010. Fiecare locomotivă este echipată cu 6 osii și 6 motoare, ceea ce îi conferă o putere de tracțiune mărită și un avantaj competitiv major pe segmentul transporturilor de marfă. Durata operațională garantată de către producător este de 3 ani, iar durata de viața a acestora este de 40 de ani.

”Este foarte important pentru orice producător din România să aibă la dispoziție instrumentele financiare necesare prin care să își poată promova produsele către parteneri. Ne bucură încrederea UniCredit Leasing și faptul că împreună reușim proiecte de succes. Pentru noi, următorul pas va fi să dezvoltăm împreună un proiect cu impact regional, european”, a declarat Ionel Ghiță, asociat al grupului, membru în Consiliului de Adminstrație al Softronic.

Deutsche Bahn Cargo, beneficiarul final și utilizatorul celor două locomotive TransMontana oferite în leasing de UniCredit Leasing Fleet Management, le va opera pe rute de transport din România. În planurile celui mai mare transportator european de mărfuri pe calea ferată intră și extinderea utilizării acestora pe rute regionale către Ungaria, Austria și Slovacia.

”Suntem foarte încântați că prin intermediul UniCredit Leasing Fleet Management am reușit să punem în valoare un parteneriat, credem noi, de lungă durată și cu beneficii multiple. Suntem siguri de succesul acestuia și sperăm să îl putem extinde pentru un număr cât mai mare de locomotive la nivel european”, a declarat Zlatian Radu, purtătorul de cuvânt al Deutsche Bahn Cargo România SRL.

UniCredit Leasing România își concentrează permanent eforturile pe dezvoltarea unor soluții de finanțare și de leasing operațional pentru clienții săi care pun accentul pe flexibilitate, transparență, rapiditate și integrare, cu obiectivul de a face viaţa clienţilor săi mai uşoară.

Despre UniCredit Leasing Fleet Management

UniCredit Leasing Fleet Management este divizia de leasing operaţional şi fleet management a UniCredit Leasing, liderul pieţei autohtone de leasing, ce oferă soluţii off-balance prin care clienţii pot avea acces la utilizarea de autoturisme, vehicule comerciale uşoare şi grele, precum şi echipamente. Pachetele de servicii adiţionale sunt particularizate în funcţie de nevoile clienţilor şi pot cuprinde, dar fără a se limita la: mentenanţă, vehicule de înlocuire, fleet management și altele.

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grup paneuropean puternic, cu un model simplu de bancă comercială şi un sistem complet de Bancă Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. UniCredit Leasing oferă servicii de finanţare şi servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operaţional, produse de creditare şi intermediere în asigurări prin următoarele entităţi: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.

Grupul UniCredit este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Despre Softrans – Softronic

Grupul de firme Softronic este singurul producător de locomotive şi trenuri electrice multiunit din Europa de Est. Softrans, parte a grupului, este specializată în închirierea de locomotive şi operare trenuri de călători.

Cel mai important produs al grupului este locomotiva TransMontana, cea mai modernă şi performantă locomotivă din această clasă, fabricată în Europa.

Beneficiari ai grupului sunt: CFR Călători, Magyar Magánvasút Ungaria, CER Ungaria, Deutsche Bahn Cargo România, Cargotrans, AWT Hungaria, LTE Austria şi DB Cargo Ungaria. Aceste locomotive sunt autorizate să circule în România, Bulgaria, Ungaria. În prezent se derulează activităţi pentru autorizarea locomotivelor în Slovacia şi Austria.

Despre Deutsche Bahn Cargo Romania

Deutsche Bahn Cargo România – subsidiară română a DB Cargo, cel mai mare transportator feroviar din Europa – are o experienţă de 17 ani în piaţă românească, clasându-se în top 3 transportatori feroviari.

Societatea dispune de o flotă versatilă compusă din peste 60 de locomotive Diesel şi electrice, respectiv peste 2.700 vagoane de diverse tipuri pregătite să satisfacă nevoile clienţilor ce acţionează în diverse sectoare ale industriei şi în agricultură.

Deutsche Bahn Cargo are în România peste 650 de angajaţi şi dispune de sisteme şi mijloace moderne IT pentru derularea, monitorizarea şi eficientizarea activităţii.

În total, grupul DB prin toate subsidiarele sale angajează în România în prezent peste 2.500 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.