Sorin Oprescu vrea alt buget

 

Dupa ce si-a vazut bugetul macelarit de Consiliul General in 28 februarie, Sorin Oprescu a incercat un artificiu care, timp de aproape o luna, i-a reusit: a gresit cifrele rezultate din amendamentele votate de consilieri si a cerut prefectului Bucurestiului sa studieze daca bugetul final este legal. Prefectul Cristian Atanasoaei nu putea sa constate decat ca documentul cuprinde erori grave, astfel ca l-a retrimis Primariei Capitalei, spre corectare. Oprescu atat a asteptat: acum vrea ca membrii CGMB sa-l voteze din nou – un buget in forma propusa de el, intrucat nimeni altcineva nu are acest drept conferit de lege. Iar urmarea este cat se poate de previzibila: un nou circ in Consiliul General.

 

Primarul general le-a cerut, joi, consilierilor generali sa convoace o noua sedinta de Consiliu si sa voteze din nou bugetul Capitalei, in forma propusa de el. Oprescu are si un argument: bugetul votat de consilierii generali in 28 februarie “nu este functional”. Mai precis, cele 500 de milioane lei relocati de la alte proiecte, pentru subventiile de la RADET si RATB, ar trebui sa revina la Stadionul National, cimitire, Administratia pentru Supravegherea Animalelor s.a.. Consilierii PDL detin insa majoritatea in Consiliul General, astfel ca vor vota din nou amendamentele, iar circul se va repeta. “Ne aflam intr-o situatie grava, absurda si irationala. Bugetul orasului este in continuare blocat, nefunctional, neaplicabil si nelegal. Aceasta situatie este de netolerat, afectand profund functionarea si dezvoltarea orasului. Avem doar solutia repetarii procesului de vot, pentru a intra rapid in legalitate. (…) Singura solutie pe care o avem in acest moment este dialogul. Potrivit legii, primarul general este singurul care poate propune proiectul de buget, iar consilierii voteaza. Unica varianta legala este convocarea unei noi sedinte de Consiliu si votarea unui buget functional si aplicabil. Le-am transmis si liderilor partidelor politice apelul meu public – un apel catre dialog adresat si celor de la putere si celor din opozitie. Avem nevoie ca proiectele orasului sa fie sustinute de cat mai multi, sa primeasca finantarea pe care orasul le-o poate da si sa nu mai fie confiscate politic. Sper ca, in al 12-lea ceas, consilierii sa-si aminteasca de alegatorii lor, de mandatul pe care il au, de juramantul pe care l-au depus si sa nu blocheze si sa nu distruga orasul”, a declarat, joi, Sorin Oprescu.

 

Consilierii generali, acuzati de “gainarii”

Primarul Bucurestilor nu a ratat ocazia sa-i acuze pe membrii PDL din CGMB, care i-au facut praf bugetul. “Reprezentantii majoritatii politice din Consiliul General, folosindu-se de tertipuri ieftine – ca sa nu spun mici gainarii -, actioneaza la comanda politica, in dispretul cetatenilor. Cu incompetenta, ignoranta si superficialitate, sfidand cu cinism interesul public acestia au impus o serie de amendamente care sunt contrare legii Bugetului de stat, paralizand servicii publice si investitii in derulare. In schimb, nu au ezitat sa promoveze interesele personale si de grup. Constant si consecvent, am actionat si am pastrat un echilibru in interesul cetatenilor orasului. Ca primar, nu am fost prietenul niciunui partid si nu am fost adversarul niciunui partid. Dar cei care vor sa atraga Primaria in dispute politice ma vor avea drept adversar. Primaria Capitalei si bucurestenii nu au nevoie de o noua disputa politica! Bucurestiul a mai fost tarat intr-un razboi politic, in vremea lui Traian Basescu si nu a fost bine pentru oras. Bucuresteanul nu are culoare politica!”, a conchis Oprescu, in declaratia sa de presa.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.