Soseaua Pantelimon, refacuta si cu locuri de parcare


 

Soseaua Pantelimon va fi modernizata incepand din aceasta toamna, dupa ce primarul Neculai Ontanu a aprobat documentatia tehnica. Proiectul prevede reabilitarea carosabilului, inlocuirea liniile de tramvai, refacerea statiilor RATB, infiintarea de piste pentru biciclisti si amenajarea a 1.565 de locuri de parcare.

 

Vor fi construite si doua parcaje supraetajate, unul in zona strazii Fantanica, cu 365 de locuri, si altul in zona Soselei Vergului, cu 300 de locuri. “Cum la intersectia dintre Pantelimon cu Vergului se inregistreaza un flux important de mijloace de transport in comun si se afla un hipermarket ce prezinta un important generator de trafic auto si pietonal, in zona respectiva se va amenaja un terminal multimodal, inclusiv un Park & Ride. Parcajul, cu o capacitate de 300 de locuri, va fi subteran, pe doua niveluri, accesul fiind prin intermediul rampelor amplasate in imediata vecinatate a zonei terminalului multimodal”, ne-a declarat primarul Ontanu.

In cadrul proiectului sunt prevazute inclusiv lucrari de amenajare peisagistica si a spatiilor verzi pentru cei care locuiesc sau doar tranziteaza zona respectiva, urmand sa fie trasate alei pietonale, realizate fantani arteziene si plantarea de material dendrofloricol variat.

Investitia va fi realizata de catre Primaria Municipiului Bucuresti, iar executia va incepe in aceasta toamna.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.