Șova introduce în proiectul de Ordin criteriul de experiență în loc de vechime

Ministrul Transporturilor Lucian Șova i-a invitat în 23 octombrie, la sediul ministerului, pe membrii Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților și Senat, pentru a le prezenta proiectul de Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere.

Iată precizările, transmise de MT redacției:

“În cadrul discuțiilor, ministrul Lucian Șova le-a spus celor prezenți că proiectul va parcurge în continuare toate etapele legale.

Ca urmare a discuțiilor purtate atât în cadrul dezbaterii publice organizate de MT, cât și cu acest prilej, se va avea în vedere ca textul Ordinului de ministru să conțină și o prevedere în sensul introducerii criteriului de experiență similară în ceea ce privește activitatea de transport pasageri prin curse regulate, fără a fi avut în vedere însă criteriul de vechime pe traseu.

De asemenea, au mai fost stabilite o serie de principii care ar putea fi avute în vedere în varianta finală a proiectului supus dezbaterii.

Ministrul Lucian Șova consideră că noile reglementări ale Ordinului privind modificarea regulilor pentru atribuirea licenţelor de traseu la cursele interjudeţene încurajează concurenţa reală pe piaţă.

Proiectul Ordinului de ministru a parcurs până acum etapele procesului de consultare publică prevăzute de dispozițiile legale. În perioada următoare, proiectul de act normativ va intra pe ordinea de zi a ședinței plenului Comisiei de dialog social.

Ministrul Lucian Șova a discutat de mai multe ori despre acest proiect cu reprezentanți ai transportatorilor, inclusiv în cadrul unei dezbateri publice organizate la inițiativa Ministerului Transporturilor. Ministrul își menține disponibilitatea la dialog cu operatorii de transport”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.