Spaga si coruptia inving controlul unic

Cu toate ca a promis transportatorilor, in nenumarate randuri, un organism unic de control, Ministerul Transporturilor le “fabrica” acestora o mare surpriza. Potrivit unui comunicat al Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), in “bucataria” Ministerului se pregatesc in momentul de fata mai multe acte normative, care, in loc sa imbunatateasca actualul sistem de asa-zis control al drumurilor, vin sa distruga total si ultima speranta ca lucrurile vor intra pe fagasul normal.

 

\”Astfel, intre ARR, CNADNR si Politia Rutiera s-a iscat o lupta ce nu poate fi stinsa decat daca toti acestia vor «ciupi» cate ceva din control. Si iata cum, in loc de control unic, vom avea combinari de 3 luate cate 3, ajungand ca fiecare autoritate sa efectueze control atat singura, cat si in combinatie cu una din celelalte 2, in functie de cat de bine se inteleg echipajele sau autoritatile, la momentul respectiv.

Ce se intampla cu bietul transportator? Acesta va putea fi oprit si verificat de 3 ori, intr-un interval de 50 de km si, daca nu este trecut pe vreo lista sau nu are autocolant cu «nume de firma», va fi abuzat tot de atatea ori. In contextul in care drumurile sunt complet distruse si nimeni nu-si asuma responsabilitatea pentru nimic, iar cei ce lucreaza in relatie cu statul, pe proiecte de infrastructura, nu efectueaza niciodata transporturi sub 60 tone greutate totala, nu intelegem de unde atata lupta pentru control. Unde este, de fapt, miza? In opinia noastra, miza este in controlul politic al firmelor, prin intermediul autoritatilor\”, precizeaza FORT.

Conform comunicatului citat, ministrul Berceanu uita din nou ce a semnat si transforma controlul unic intr-un sistem extrem de complicat, ineficient si corupt. \”Probabil aceasta este legea unica la care de curand primul-ministru se declara sustinator, fiecare autoritate cu ordonanta ei de control. Ce-o iesi nu se stie, cert este ca transportatorii, atat de marfa, cat si de persoane, sunt in fierbere si cat de curand, in Romania, vom avea o miscare de protest cum nu s-a mai vazut in intreaga Europa\”, concluzioneaza FORT.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.