Statul cheltuieste dublu cu institutiile publice, prin Rabla 2011

 

Editia 2011 a Programului “Rabla” va demara la 18 martie atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice, dar noutatea este ca institutiile publice au primit si ele unda verde in aceasta afacere, dupa ce in 2010 au avut interdictie sa achizitioneze masini cu sprijinul statului. Masura este menita sa sprijine mai mult firmele producatoare de autoturisme, intrucat statul va face o cheltuiala dubla pentru autoritatile sale: va da o data bani pentru casarea masinilor si inca o data pentru cumpararea lor, intrucat bugetul institutiilor publice este constituit tot din banii contribuabililor.

 

“Din 18 martie, persoanele fizice pot merge la REMAT-uri pentru a-si casa masinile si a intra in posesia voucherelor”, a anuntat, joi, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely. Guvernul a aprobat un buget de 228 milioane de lei pentru innoirea parcului auto in acest an, urmand a fi suplimentat, la nevoie, a adaugat el.

Pana la 31 ianuarie 2011, au fost cumparate 61.532 de masini noi, dintre care putin peste 27.000 au fost marci produse in Romania. In total, anul trecut au fost casate 189.858 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, din anul 2010, a beneficiat de sesiune deschisa, incepand cu data de 18 februarie 2010, si a avut un buget total de 722 milioane lei. Operatiunea s-a adresat atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, oferind solicitantilor din prima categorie posibilitatea achizitionarii unui autovehicul nou prin cumularea a pana la trei tichete valorice, un singur asemenea bilet valorand 3.800 de lei. Etapa din acest an a Programului se va derula dupa aceleasi reguli din 2010, numarul tichetelor valorice acordate fiind tot de trei, in valoare de 3.800 fiecare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.