Strazi asfaltate si retele de apa gata in august, in Straulesti

Sorin Oprescu a cerut, sambata, constructorului care se ocupa de reabilitarea sistemului rutier si a zonelor fara apa si canalizare din zona cartierului Straulesti, sa finalizeze lucrarile pana la sfarsitul lunii august. Proiectul, in valoare de 111 milioane de lei, a inceput in 2008, si este destinat celor 40.000 de locuitori din aceasta zona a Sectorului 1 din Bucuresti.

Primarul general a precizat ca intarzierile de pana acum sunt cauzate de faptul ca Primaria Sectorului 1 a tergiversat eliberarea avizelor si autorizatiilor necesare. El s-a aratat multumit de felul in care se desfasoara acum lucrarile si a anuntat ca intentioneaza sa demareze procedurile pentru crearea sistemului de alimentare cu apa si canalizare si in zona strazilor Jandarmeriei-Regimentului. Lucrarile din Straulesti fac parte din proiectul B II, demarat in mai 2008, ce vizeaza reabilitarea zonelor fara apa, canal si sistem rutier in Sectorul 1. Odata ce proiectul B II va fi gata, 40.000 de oameni vor beneficia de apa, canalizare si strazi asfaltate. Investitia totala se ridica la valoarea de 111 milioane de lei, inclusiv TVA, si este finantata 65% de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).

Concret, investitia prevede extinderea sistemului rutier si introducerea retelelor de alimentare cu apa si canalizare in cartierul social Odai, pe 12 strazi din Vatra Noua, precum si pe alte 20 din zona Straulesti (stanga si dreapta). De asemenea, va fi inchis inelul principal de alimentare cu apa pe soseaua Bucuresti-Targoviste si DN1 si va fi realizat colectorul de ape pluviale pe DN1. Pana in prezent, au fost terminate lucrarile in Vatra Noua, se lucreaza la sistemul rutier al celor 12 strazi din Straulesti – stanga, retelele de apa si canalizare fiind gata. De asemenea, sistemul de alimentare cu apa, canalizare si sistem rutier din Straulesti – dreapta s-au finalizat pe 4 din cele 8 strazi programate, precum si pe toate arterele din cartierul Odai. Colectorul pluvial de pe DN1 este finalizat pe portiunea intre lacul Baneasa si aeroportul Aurel Vlaicu. Termenul de finalizare a intregului proiect – ce cuprinde doua faze – este, insa, sfarsitul anului 2011.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.