Sute de vitezomani prinsi in trafic

 

Peste 500 de soferi au fost inregistrati vineri, in numai 4 ore, de aparatele radar, in timp ce depaseau regimul legal de viteza pe drumurile publice din judetele Bacau, Buzau, Iasi, Vrancea, Neamt si Suceava. Actiunea a fost organizata de Politia Rutiera pentru prevenirea accindetelor de circulatie produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la conditiile de trafic.

 

Astfel, in intervalul orar 15.00 – 19.00, peste 120 de politisti rutieri si de ordine publica au depistat peste 660 de abateri de la normele rutiere, din care 515 pentru incalcarea regimului legal de viteza aplicabil sectorului respectiv de drum. In 21 dintre cazuri a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, intrucat viteza depasea cu peste 50 km/h limita legala. De exemplu, un barbat de 47 de ani, din Bacau, conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h in interiorul localitatii, un altul de 53 de ani, din Bucuresti, cu 136 km/h, iar un tanar de 22 de ani, din Botosani, a fost inregistrat de aparatul radar circuland cu viteza de 108 km/h intr-o zona cu limitare de viteza la 50 km/h.

Alti 4 soferi au ramas fara permis de conducere, pentru depasiri neregulamentare. Pe parcursul actiunii, politistii au depistat si o persoana care conducea cu o concentratie alcoolica de 1,38 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pe numele acesteia a fost intocmit dosar penal, iar permisul de conducere i-a fost retinut. De asemenea, politistii au constatat 13 infractiuni la regimul circulatiei, comise de taximetristi.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.