Taierile de paduri, supravegheate cu elicopterul

 

Echipe comune de politisti, specialisti silvici si de mediu, sprijiniti de un elicopter, desfasoara incepand de miercuri activitati de prevenire a delictelor silvice in judetul Arges. In operatiune sunt angrenati 65 de oameni ai legii, respectiv ofiteri din cadrul Directiei de Ordine Publica – I.G.P.R. si I.P.J. Arges, specialisti silvici de la Ministerul Mediului si Padurilor si Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu, sprijiniti de un elicopter al Inspectoratului General al Aviatiei.

 

Operatiunea se deruleaza in baza Planului Comun de Actiune “Scutul Padurii 2011” pentru prevenirea taierilor ilegale de arbori din paduri si a faptelor ilegale asociate din circulatia, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialului lemnos, pe raza judetului Arges. Echipele desfasoara verificari in fondul forestier pentru identificarea taierilor ilegale de arbori, controleaza legalitatea licitatiilor si a atribuirii contractelor de exploatare a masei lemnoase, precum si documentele societatilor comerciale cu obiect de activitate in domeniul exploatarii si prelucrarii materialului lemnos, in vederea stabilirii provenientei acestuia, urmarindu-se, totodata, inregistrarile intre operatorii economici.

De asemenea, se urmareste identificarea cazurilor in care s-au efectuat puneri in valoare de arbori, autorizari si predari de parchete pentru persoane fizice, fara existenta contractelor de administrare a padurilor sau de asigurare a altor servicii prevazute de lege, in care s-a folosit fara drept ciocanul de marcat ori s-au utilizat in parchete marci false, in care au fost eliberate documente de provenienta pentru materiale lemnoase, in cantitati si sortimente care nu se justifica prin inregistrarile contabile, precum si identificarea situatiilor de achizitie a masei lemnoase fara documente legale. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.