Targ de miei redeschis in Bucuresti

Primarul Cristian Popescu-Piedone a decis sa redeschida singurul targ din Capitala destinat comercializarii mieilor vii in Piata Aparatorii Patriei din Sectorul 4.

Targul a fost organizat in prima sa editie anul trecut, iar anul acesta a plouat cu solicitari la primarie din partea locuitorilor Sectorului 4, dar si a rezidentilor altor sectoare ale Capitalei. Bucurestenii sunt asteptati, asadar, in perioada 22 martie – 3 aprilie, intre orele 7.30 – 19.30, in Piata Aparatorii Patriei, pentru a cumpara carne de miel la pret de producator, direct de la ciobanii veniti din toate colturile tarii. Zona de comercializare a fost amenajata pe o suprafata de 1.000 mp, fiind montate 45 de tarcuri, fiecare avand capacitatea de a adaposti 20 de miei. Targul corespunde normelor impuse de ANSVSA, fiind dotat cu toate utilitatile necesare: pavaj de beton, retea de canalizare, instalatii de apa rece, apa calda, instalatie electrica, asomator, cantar si grup sanitar. In spatiul de asomare a mieilor este permisa sacrificarea unui singur animal, in conditii stricte de igiena pentru siguranta alimentara a cumparatorilor.

\”Locuitorii Sectorului 4 vor putea sa isi achizitioneze carne de miel la un pret mult mai mic decat cel din magazine, intr-un spatiu curat si modernizat, care corespunde exigentelor impuse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, careia ii multumim pentru sprijinul acordat si anul acesta in organizarea targului\”, a anuntat primarul Popescu. Pana in prezent, pe lista celor care doresc sa inchirieze aceste locatii special amenajate conform normelor prevazute de legislatia sanitar-veterinara s-au inscris 10 ciobani. Solicitantii se pot adresa in acest scop Directiei de Administrare a Pietelor Sector 4, cu sediul in Sos. Oltenitei nr. 107.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.